Anton Hellberg fortsätter i Hammarby

Målvakten Anton Hellberg och Hammarby är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Anton Hellberg har de senaste två säsongerna delat broderligt på målvaktsuppdraget med Robin Hallberg. Till nästa säsong blir det ett nytt upplägg då Robin Hallberg valt att trappa ner och inte är kvar i klubben.
– Jag vill verkligen ge Robin kredd för ett bra samarbete som har varit en bidragande faktor till min personliga utveckling. För egen del blir det spännande att ta mer ansvar nu när Robin har tackat för sig, säger Anton Hellberg.

Bajenkeepern lägger en fin säsong bakom sig, där decemberderbyt mot Ricoh i vilket han tog hälften av alla skott tillhör en av de mest minnesvärda matcherna.
– Jag känner att jag har utvecklats bra under mina två säsonger här. Jag tror och hoppas att det kommer att fortsätta ännu mer i den riktningen nu när jag får mer ansvar. Det känns spännande med den nya resan som klubben satsar på.

Hammarby är just nu inne i en tuff försäsongsträning och har i år inlett ett samarbete med handbollsprofilen Claes Hellgren som sköter lagets fysupplägg. Anton Hellberg har tränat med Claes Hellgren sedan tidigare och ser nu fram emot det fortsatta samarbete.
– Till nästa säsong ser jag mest fram emot mer träning med Claes Hellgren…och intensiva derbyn mot AIK!

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen ser fram emot att se Anton Hellberg i Bajenmålet även nästa säsong.
– Det är så klart grymt kul och inspirerande att Anton vill vara med oss på resan vi påbörjat. Situationen kommer vara ny för Anton, där han är uttalad förstemålvakt, säger Robert Venäläinen.
–  Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta utvecklas under året och vara en av ligans stabilaste målvakter. Anton är otroligt ambitiös och tränar hårt och tillsammans med Claes Hellgren som Antons mentor så ser jag verkligen fram emot kommande säsong.