Martin Dolk skadad på träning – operation väntar

Martin Dolk, som haft återkommande problem med ena skenbenet, har återigen skadat samma ben. Under måndagen väntar operation och sedan en läkningsprocess på sex till åtta veckor.

Martin Dolk har några skadedrabbade år bakom sig. För några veckor sedan skrev han på för ytterligare en säsong i Hammarby Handboll och såg fram emot att komma tillbaka på allvar. På fredagens träning var dock olyckan framme igen. Det var en timme in i träningen som Martin Dolk skadade skenbenet igen i samband med ett vanligt upphopp.
– Träningen kändes bättre än på flera år. Sedan gjorde jag ett vanligt upphopp utan kroppskontakt – och poof sa det bara. Det är samma ben som jag har haft problem med tidigare, denna gång gick allt av, förklarar Martin Dolk.

Under måndagen kommer han att opereras genom att frakturen i skenbenet märgspikas. Hammarbys sjukgymnast Anne Hopfgarten och ortopedläkare Per Lindblom har tät dialog gällande Martin Dolks skada och följer allt noga.
– Om jag har förstått rätt är vadbensfrakturen inte sådan att den påverkar fotleden och då får han belasta benet vilket innebär att sjukgymnastik kan startas dag ett. Alla frakturer tar minst sex till åtta veckor att läka och man följer läkningsprocessen med röntgen, säger Anne Hopfgarten.
– Jag lider oerhört med Martin och kommer att göra mitt yttersta att hjälpa honom tillbaka till Eriksdal.

Att han vill tillbaka till handbollsplanen är det inget snack om och trots sin skada har han inte ändrat målsättningarna inför nästa säsong.
– Det här är ännu ett nytt gupp på vägen för mig bara, men jag har samma mål som jag tidigare berättade när jag blev klar för ytterligare en säsong. Vi ska till slutspel och jag vill vara med. Ni ser mig med all säkerhet på banan snart igen, säger Martin Dolk.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen understryker att klubben nu gör allt för att stötta Martin Dolk så att han kan komma tillbaka från sin skada på ett säkert och effektivt sätt.
– Martin är en riktig fighter och kommer att komma tillbaka, något vi alla inom Bajenfamiljen önskar. Det viktiga är att det får ta den tid som behövs. I och med ”Dolkens” skada lyfter vi upp Ludvig Lindeberg från de egna leden, vilket känns fint. Ludde är taggad och redo för utmaningen. 

Foto: Claus Meyer