U-laget fystränas av Claes Hellgren

I helgen hade Hammarbys utvecklingslag kickoff för sin försäsongsträning i fystränaren Claes Hellgrens träningsstudio i Västerås.

Hammarby gör just nu en satsning med målsättningen att ta klubben ut i Europa om fem år. En viktig kugge i denna satsning är Hammarbys utvecklingslag Cliff, som precis har lagt en finfin säsong bakom sig. Till hösten väntar spel i division ett och försäsongen är just nu i full gång.
– Det är oerhört viktigt att det kommer spelare underifrån och att de är fysiskt förberedda därför känns det fantastiskt att kunna erbjuda utvecklingslaget fysträning i världsklass med Claes Hellgren. Det ska bli spännande att följa deras resa, säger Hammarbys sportchef Robert Venäläinen.

I helgen fick u-laget möjlighet att köra igång sin fysträning med fystester hos Claes Hellgren i Västerås.
– Det var jättefina resultat, särskilt på ett par unga spelare som kommer att slå igenom snart. Vi hade enormt bra resultat på styrkeuthålligheten och 40 yards-övningen. Det här gänget var bra konditionsmässigt så jag tycker det ser bra ut. Skillnaden när man tränar spelare som fortfarande utvecklas är att de måste ta sig tid att bygga upp sig. Det finns några riktiga guldkorn i utvecklingslaget, säger Claes Hellgren.

Utvecklingslaget kommer nu att inleda sin grundträningsperiod medan a-laget nu går in i sin nionde fysträningsvecka med Claes Hellgren.
– A-laget går in i en period med ännu mer fokus på sprintuthållighet. Jag är väldigt stolt över dem, många har verkligen gjort det bra. Framför allt har de hittat glädjen i att träna utav hellskotta. Jag brukar skämta med spelarna om att när de först började såg vi många bylsiga tröjor i gymmet, nu är det mycket bara överkroppar istället, skrattar Claes Hellgren.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är väldigt nöjd med samarbetet med Claes Hellgren och den utveckling som spelarna har gjort på den korta tiden.
– Det är kul att se att alla spelarna verkligen går in för träningen och kört riktigt riktigt hårt. Det är också inspirerande att vi har ett sådant välfungerade samarbete ledarna emellan. Claes, Patrik, Erik, Tony och Anne har en jättefin dialog som gynnar alla, säger Robert Venäläinen.