Nils Pettersson lämnar Hammarby

Vänstersexan Nils Pettersson väljer att fortsätta karriären i Malmö. Hammarbys arbete med att stärka upp a-truppen får nu ett tydligare fokus.
– Självklart lämnar Nisse ett tomrum efter sig, men det öppnar samtidigt upp nya möjligheter för oss på den positionen, säger sportchef Robert Venäläinen.

På måndagen blev det klart att Nils Pettersson, som spelat i grönvitt sedan 2009, flyttar till Skåne och ligakonurrenten Malmö. 26-åringens kontrakt med Bajen gick ut efter den gångna säsongen.
– Nisse är en väldigt duktig spelare, såväl framåt som bakåt, och vi hade gärna sett honom fortsätta i Hammarbytröjan. Men han kände för ett miljöombyte och vi önskar honom lycka till sin fortsatta karriär. Nisse är förstås alltid välkommen tillbaka till Bajengemenskapen! säger Robert Venäläinen.

Hammarby jobbar redan med att se över hur framförallt vänstersex ska stärkas upp inför den kommande säsongen. Då Martin Dolk, som också kan spela på positionen, är långtidsskadad har Ludvig Lindberg redan tagits in från utvecklingslaget.
– Vi tittar på lösningar, främst internt, samt externt och känner oss trygga i att vi hittar en lösning som gagnar Bajens utveckling.

Hammarby Handboll tackar Nils Pettersson för den här tiden i Bajen och önskar honom lycka till!