Johan Nilsson fortsätter i Hammarby

Kantspelaren Johan ”Slaktarn” Nilsson, som varit i klubben sedan 2009, har skrivit på för ytterligare en säsong i den grönvita tröjan.

Johan Nilsson kom till Hammarby 2009 som juniorspelare och ett år senare lyftes han upp i a-laget. Åtta år senare ser han nu fram emot ännu en säsong i klubben.
– Om man som jag vill spela handboll på högsta nivå i Stockholm så är Bajen den bästa lösningen. Det känns också som om det är mycket nytt på gång, framför allt med nya tränare och nytt tänk.

Vad är den största skillnaden tycker du?
– För egen del har det varit väldigt spännande med kostrådgivaren Tony Fagerdahls filosofi, som är något nytt för mig. Han har tagit med sig ett annorlunda tänk med tydliga mätningar och kostscheman.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
– Jag vill så klart att vi ska slutspel, det vore fantastiskt att få spela i slutspel i Jerkahallen igen. Personligen så vill jag bidra med så mycket jag kan med den rutin jag nu sitter på. Vi är ju en klick som varit i klubben länge och spelat många säsonger i Handbollsligan. Det är kul om jag kan vara med och bidra med den erfarenhet som jag har samlat på mig genom åren.

Under sina år i klubben har Johan Nilsson både fått uppleva kvalspel och slutspel. Det gångna året slutade med en nionde plats som innebär en lång försäsong inför kommande säsong.
– Vi har absolut fått en väldigt lång försäsong, men samtidigt så när vi borrar ner huvudet så springer veckorna iväg. Det känns som igår när vi kickade igång försäsongen i Västerås för två månader sedan. Det är också kul att känna att träningen börjar ge resultat för då blir det ännu lättare att köra på.

Även om det är tre månader kvar innan det är dags för säsongspremiären i Handbollsligan vet ”Slaktarn” vad han mest ser fram emot.
– Att få spela matcher i Eriksdalshallen inför fullsatta läktare och alla fans. Det är fantastiskt kul!

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är nöjd över Johan Nilssons fortsättning i klubben.
–  Johan är en av de spelarna som har varit med längst och han är grymt viktigt för truppen, både på handbollsplanen och för kulturen i Bajen. Johan kommer bidra med sin rutin på många sett både bakåt och framåt och samtidigt stötta de yngre boysen. Jag är grymt glad över att han nu väljer att fortsätta sin satsning och följer med oss på den nya resan.

Foto: Claus Meyer