”Jag önskar Hammarby all lycka”

Nisse Pettersson, som inför nästa säsong lämnar klubben, summerar här sin tid i Hammarby.

Varför blir det ingen fortsättning i Bajen?
– Jag har spelat i Hammarby sedan 2009, det är en tredjedel av mitt liv så det här har inte varit ett enkelt beslt så klart. Men nu när jag har pluggat klart på universitetet kände jag att jag ville satsa på handbollen fullt ut. I Malmö får jag chansen att spela mot lag i Europa och förhoppningen är att det är ett steg på vägen mot målet att få spela utomlands.

På vilket sätt har du utvecklats under dina år i Hammarby?
– Jag har utvecklats väldigt mycket. Jag var bara 18 år när jag kom så Hammarby var min första riktiga klubb på seniornivå. Jag har lärt mig och utvecklats en himla massa. Framför allt har jag lärt känna massor av människor som jag kommer att fortsätta att ha kontakt med.

Vad tar du med dig från din tid här?
– Jag tar med mig allt jag har lärt mig och alla människor jag har träffat, allt engagemang och allt stöd som jag har fått. Under mina nio år i Hammarby har det så klart uppstått känslor som inte kommer att försvinna över natten.

Vilket är ditt starkaste minne?
– Jag har jättemånga. Första året var kul för att jag fick spela så mycket så pass tidigt. Om man tittar på enstaka matcher så minns jag den sista legendariska kvalmatchen mot OV Helsingborg 2011 då det var fullsmockat i Eriksdalshallen och vi avgjorde i sista matchen. Trots att det var planstormning efter matchen var det fortfarande fullt på läktarna. Finns också en massa andra matcher som slutspelsmatcherna mot Kristianstad, derbyn och andra härliga publikmatcher som jag kommer att komma ihåg.

Hur kommer det nu bli att möta tvillingbrorsan Gunnar?
– Antagligen konstigt med tanke på att vi aldrig har spelat i olika lag. Jag tror att det kommer att kännas konstigt på uppvärmningen men när matchen väl börjar kommer det släppa. Vi har tävlat i massa olika saker hela livet så det är vi vana vid.

Vad kommer du att sakna mest från Hammarby?
– Jag kommer att sakna alla kompisar och alla härliga människor runt omkring. Jag kommer att sakna stämningen i och runt laget, all publik och alla fans som hejar på. Tack för allt engagemang och stöd! Jag önskar Hammarby all lycka i fortsättningen och hoppas det kommer att gå bra för oss båda.

Hammarby Handboll tackar Nisse Pettersson för fantastiskt fina år i klubben och önskar honom grönvitt lycka till!