Andreas Halvarsson fortsätter i Hammarby

Kraftpaketet Andreas Halvarsson har kritat på för ytterligare en säsong i Bajen.

Efter en utmanande säsong, där han drabbades av både en axelskada och en hjärnskakning, blickar nu Andreas Halvarsson fram emot en ny säsong i den grönvita tröja.
– Jag vill vara med på den resan som klubben är redo att göra. Jag vill gå till slutspel med Hammarby. Det är ett fantastiskt härligt lag att spela i och jag trivs väldigt bra.

Hur upplevde du förra säsongen?
– Skademässigt var det väldigt tungt. Jag tror aldrig att jag har varit borta så mycket på grund av skada tidigare. Det var tungt i sig att komma in i matchspelande men jag är nöjd med det jag spelade och hoppas kunna göra det ännu bättre till nästa säsong.

Hammarby har redan försäsongstränat i över två månader. I år har klubben tagit hjälp av fystränaren Claes Hellgren och kostrådgivaren Tony Fagerdahl, som tagit fram ett upplägg som Andreas Halvarsson har uppskattat väldigt mycket.
– Det har varit mycket nytt och väldigt spännande. Vi har kört riktigt grisig träning i tio veckor med åttioåtta pass och verkligen gått ner i grottan som Claes sa när vi började. Det har varit jättejobbigt, men det har gett resultat. Bara på den här korta tiden har det blivit stor skilland och då är det lättare att fortsätta, säger han.
– Det har också varit spännande med vårt kostschema och att Tony mäter allt, det har jag aldrig gjort tidigare.

Efter onsdagens träning väntar ett par veckor semester med egen träning innan försäsongen drar igång på allvar igen. Andreas Halvarsson har redan målsättningen klar för sig.
– Med all tid, träning och slit som vi har lagt ner så siktar vi på slutspel och jag hoppas verkligen att vi ska ta oss dit. Jag ser fram emot en spännande och rolig säsong. Det är väldigt mycket nytt och det är så klart jättetråkigt att Nisse Pettersson lämnar och Martin Dolk har skadat sig. Nu får jag chansen att spela mer framåt, det ser jag fram emot och är redo att ta den chansen som jag kommer att få nu.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
– Att få spela ett derby mot AIK, det ska bli fantastiskt kul.

Hammarbys sportchef Robert Venäläinen är nöjd över Andreas Halvarssons fortsättning i klubben.
– Att Andreas Halvarsson är en klippa och en grym krigare bakåt vet vi sedan tidigare. Nu kommer fansen även att få ta del av hans fina fysik och teknik framåt. Det känns toppen att Andreas är klar och med oss på resan mot Europa.