”Försäsongen har varit tuff, utvecklande och rolig”

Bajens tränare Erik Larholm ger sin syn på hur försäsongen varit under våren, nu när det råder semestertider i Hammarby Handboll och spelarna tränar på egen hand i ett par veckor.

Hur tycker du att försäsongen har varit fram till nu?
– Den har varit tuff, utvecklande och rolig. De nya inslagen med Tony och Claes i kombination med handbollsträningen har gett variation och nya kunskaper. 

Vilken utveckling har ni sett hos spelarna när det gäller fysen och kosten?
– I och med upplägget med Tony så har vi svart på vitt att alla spelare både tränar och sköter kosten riktigt bra. Utvecklingen finns både kroppsligt och i hur mycket vikt det är på stången. 

Hur börjar ditt och tränarkollegan Patrik Fahlgrens samarbete att formas?
– Vi pratar dagligen i telefon, sitter i korta och långa träffar samt har träningar tillsammans. En god känsla är att vi utvecklar ett bra samarbete i en handbollssyn som redan innan var väldigt lik. 

Det har varit en del rörelse i truppen med nyförvärv och spelare som lämnar, hur går dina tankar kring det?
– När någon lämnar öppnar det alltid möjligheten för någon annan att göra det lika bra eller bättre. Det är det vi fokuserar på och det är det som är det roliga att jobba med. 

Hur ser planen ut för resten av sommaren och försäsongsträningen?
– Spelarna tränar nu på egen hand utifrån Claes fysupplägg. När vi ses igen så är det bollträningar och matcher som väntar. Allt för att stå redo inför seriestarten i Eriksdalshallen. 

Många av spelarna pratar om slutspel som målsättning för nästa säsong, hur går era tankar kring målsättningen inför nästa säsong?
– Vi kommer att prata om detta när vi ses igen. Nu vet vi exakt hur truppen ser ut och det känns rimligt att då också prata målsättningar. För att spela slutspel så vill vi träna riktigt bra, bättre än våra motståndare. Det är det vi sysslar med just nu.