Gunnar Pettersson: ”Målet är att alltid bli bättre”

På måndag sätter försäsongen igång på allvar då laget samlas igen efter ett par veckors egen träning. Bajens Gunnar Pettersson ger en statusuppdatering inför träningsstarten. 

Ni fick en väldigt lång försäsong i år, hur tycker du den har varit?
– Den har varit hård och tuff, men samtidigt går alla i laget hela tiden framåt och utvecklas. Det gör att det känns om att all den tid och hårda slit vi lägger ner hela tiden känns värt det.

Hur ser du på det nya fys- och kostupplägget som ni har kört?
– Jag tycker det har varit väldigt inspirerande. Tuffa träningsprogram från Claes och hjälp med kosten och mätningar av Tony gör att det känns utvecklande!

Hur har du tillbringat dina lediga semesterveckor?
– Jag har mest varit hemma och blandat träning med bad i den här värmen som varit.

Vad ser du mest fram emot att försäsongen nu drar igång på allvar?
– Vi har ju haft en tid med träning på egen hand nu så det ska bli kul att träffa alla i laget igen och köra mer bollträning för att spela ihop oss inför säsongen.

Hur känns det att Nisse skrivit på för Malmö och att ni nu kommer att spela för olika lag?
– Det känns så klart tråkigt eftersom vi tidigare alltid spelat tillsammans, men jag tror det kommer att gå bra. Det kommer kanske kännas lite märkligt innan matchen när vi möts, men samtidigt har vi mötts hur många gånger som helst på träning så det kommer nog släppa när vi väl spelar.

Vad har du för förhoppningar på kommande säsong? 
– Jag hoppas att både jag och laget fortsätter att utvecklas och vinner matcher. Vi har inte pratat någon konkret målsättning för säsongen än, det tar vi nog när vi samlas igen allihopa, men målet är ju alltid att bli bättre!

Vad ser du mest fram emot med säsongspremiären?
– Det preliminära spelschemat släpptes ju nyligen och det verkar som vi börjar hemma, så jag ser fram emot att äntligen få spela match igen i ett fullsatt Eriksdal med mäktig stämning.

Hammarbys preliminära spelschema i Handbollsligan 2018/2019 hittar du HÄR