Dags för träningsläger i Västerås

I måndags drog försäsongen igång igen och i slutet av veckan åker laget på träningsläger i Västerås.
– Jag vill se att vi för varje träning utvecklas tillsammans, säger tränare Erik Larholm. 

Hur går tankarna kring att försäsongen nu drar igång på allvar?
– För egen del så är skallen fylld med tankar kring upplägg av träning, spelval, motstånd med mera. Det är en skön utmaning vi står inför att få ihop pusselbitarna till ett förhoppningsvis färdigt ”Bajenpussel” när det är dags att spela om poäng. 

Vad vill du se av laget under försäsongen fram till premiären?
– Att vi för varje träning utvecklas tillsammans och att alla, såväl spelare som tränare lägger engagemang i det lagspel vi skall spela. 

Hur har ni planerat upplägget med träning och träningsmatcher?
– Vi ska träna på det vi ska hålla på med under seriespelet. Detta innefattar såväl träningar som matcher. Det är viktigt för oss att alla spelare i truppen är en del av vårt spel och våra tankar, oavsett speltid. Det innebär att samtliga spelare i truppen kommer att få speltid under försäsongen. 

Du har bland annat tillbringat din sommar med U20-landslaget för damer på VM, berätta hur mästerskapet var.
– Intressant, utvecklade och framför allt väldigt roligt. Det var tufft för oss då vår grupp var jämn samt att vi saknade flertalet nyckelspelare. De spelare som var på plats gjorde det bra, men tyvärr hade vi lite för många tekniska misstag i viktiga matcher. 

Vad vill ni se under träningslägret i Västerås i slutet av veckan?
– Som jag nämnt tidigare, utveckling varje träning, men också att vi formar gruppen. Vi kommer att genomföra tester, vi hoppas att dessa är bra också såklart. 

Vad ser du fram emot mest att säsongen nu närmar sig?
– Att få spela matcher och att ta lagspelet framåt.