Damlaget satsar med nya tränare

En målmedveten satsning på Hammarbys damlag med förväntningar om framgång. Två nya tränare ansluter till nuvarande sportsliga organisation.

Bajens damrepresentationslag visade upp imponerande insatser under hela säsongen, och var kanske bara en skada från att direkt gå upp i division 1. Hammarby har under 2000-talet gjort en säsong i dåvarande Elitserien men föll ur efter en dramatisk match mot Skånela.

Lagets nya tränare, Dennis Davoust och Jonas Rosenquist, har uppdraget att stärka laget i alla delar, tillsammans med Peter Malmén, Bajens nuvarande engagerade och erfarne tränare.
– Jag har kommit till klubben i mitt hjärta och det kan inte bli bättre. Jag ser det som ett hedersuppdrag att få vara med när Hammarby dam gör en omstart och börjar klättra i seriesystemet och befästa sin plats i sinom tid i yppersta eliten, säger Dennis.

Dennis bor i Tumba med familj och har tränat lag i Allsvenskan, ansvarat för distriktslag i Stockholm samt vunnit USM-guld på ungdomsnivå.
– Truppen består av en spännande mix av rutin och ungdom och har en framåtanda och vilja som ger avtryck. Vi ska tillsamman bygga en stabil plattform i en dialog med samtliga spelare och skapa en trygg miljö för utveckling; fysiskt, taktiskt och tekniskt, som tar oss till i division 1. Vi är tre rutinerade killar med skiftande erfarenheter som kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.

Jonas är en skåning som bor i Rimbo och arbetar som lärare. Han har tidigare haft ett nära samarbete med Dennis.
– Jag har under de senaste tio åren tränat olika damlag kring div. 1. Jag är duktig på att anpassa metoderna efter gruppen och hitta specifika styrkor i laget.  Jag ser en snabb och offensiv trupp med mycket vinnarmentalitet och kompetens, så jag hoppas att vi speciellt ska kunna utveckla anfallsspelet, säger han.

Jonas berättar att de tre tränarna har pratat om utvecklings- och ansvarsområden och att känslan är att de är överens om det mesta. Det ger en möjlighet att lyfta fram var och ens spetskompetenser. Han berättar vidare:
– Att bli kontaktad av Hammarby är en ära för mig och jag kliver in med stor stolthet.

Mats Norrstad, ordförande i Hammarby IF Handbollsförening, om satsningen:

– En lärdom som idrottens erfarenheter ger är att om man söker långsiktiga sportsliga framgångar, krävs en stark, idérik och uthållig organisation runt omkring lagen. Inger Häggquist och Anna Löwhagen Wellander är viktiga ledare runt laget med erfarenhet.

– Styrelsen har utsett ledamoten Urban Pettersson, en skicklig, vsionär och kompetent person till damansvarig. Han är fylld av konkreta och kloka idéer på kort och lång sikt, och längtar till att dra igång det sportsliga viktiga arbetet. I organisationen kommer bland andra Bror Sjöholm, tidigare elitserietränare för Hammarbys damer och Pelle Rydell, tidigare tränare och ansvarig för våra damer finnas med som kunniga och drivande personer, vilket vi gläds mycket åt.

– Det har inte sett så här bra ut för Hammarby damhandboll på länge, utvecklingen kommer att bli spännande, så ta med dej några vänner och kom ned till kommande DM-matcher i Eriksdalshallen mot tufft motstånd.

Bajens DM-matcher i Eriksdalshallen:
On 15/8 Hammarby-Lidingö
Fr 31/8 Hammarby-Spånga

Med reservation för ändringar. Se Stockholms handbollsförbunds sajt för uppdaterad dag och tid HÄR.