Julia Ågren: ”Det är dags att klippa navelsträngen”

Julia Ågren lämnar tyvärr klubben inför kommande säsong, 2018/2019. Julia har spelat för klubben sedan år 2009 och har varit lagkapten för damlaget flera säsonger. Det är en stor förlust både på och utanför handbollsplanen då Julia har bidragit med mycket glädje, engagemang och fin handboll. Julia summerar sina 9 år i klubben:

Varför ska du inte fortsätta i Hammarby?
– Det är dags att klippa navelsträngen, för ett tag. Kärleken och studierna väntar på mig uppe i Dalarna.

På vilket sätt har du utvecklats i Hammarby?
– På otroligt många sätt, inte bara som handbollsspelare utan även som människa. Jag kom till Hammarby år 2009 som en ganska blygsam handbollsspelare, men tack vare truppen och tränarna Peter Malmén och Pelle Rydell fick jag utvecklas till att börja våga och ta ansvar både på och utanför plan.

Vad tar du med dig från tiden i Hammarby?
– Bajenhjärtat! Bajenhjärtat omfattar så mycket: Bajenfamiljen, att kriga in i det sista, kärlek och styrka. Listan kan göras lång.

Finns det något som du skulle vilja hälsa till klubben, laget samt till alla som har stöttat dig och hela laget under alla dessa år?
– Jag ska försöka svara utan att böla. Jag vill inte säga ”hej då” för att det är inte sista gången jag har burit Hammarbytröjan, men jag vill tacka för dessa år. Tack min Bajenfamilj för att ni har stöttat mig på och utanför handbollsplanen. Tack för att ni har gjort det värt att träna sent flera dagar i veckan samt gjort det till det bästa jag vet. Jag vill även buga och bocka till alla eldsjälar runt omkring, Inger, Anna, Bajens tjejtjusare, föräldrar och inte minst tränarna under åren. Till sist vill jag önska laget stort lycka till denna säsong, jag tror på er och vet att ni går raka vägen upp till Division 1.

Julia avslutar även med några ord riktat till tränaren, Peter Malmén:
– Peter, jag kan inte lova att jag är tillbaka snart men jag lovar att jag kommer att sitta i Jerkadal och heja och skrika mig hes!

Hammarby Handboll tackar Julia Ågren för alla fina år i klubben och önskar henne varmt lycka till. Vi hoppas dock att få se henne i den grönvita tröjan i framtiden igen!