Eskilstuna Guif-Hammarby 28-28 (15-12)

En stark andra halvlek gav Bajen chans på seger mot Eskilstuna Guif.
Men efter några utvisningar för mycket i slutet fick grönvitt nöja sig med oavgjort i försäsongens första match.
– Jättekul att vara igång och spela igen, det syntes att spelarna längtat efter detta, säger tränare Erik Larholm.

Offensiven låg i fokus när två spelsugna lag möttes i Thomashallen i Strängnäs. Eskilstuna Guif är hungrigast inledningsvis och drar iväg till fem måls ledning innan Bajen rycker upp sig spelmässigt och minskar avståndet till tre bollar i paus, 15-12 till de rödvita. På varsin kant sätter nyförvärvet Topias Laine och uppflyttade Ludvig Lindeberg sina debutmål i a-laget.
– Vi har pratat mycket om att alla ska vara med och bidra och det syntes verkligen idag. Alla tog sin chans och alla bidrog, kul att se, säger Erik Larholm.

Hammarby saknade Adam Blanche och Fabian Norsten, båda på U18-EM, samt Kevin Johansson Eggan och Rickard Lönn – de sistnämnda med tidigare planerad frånvaro. Tros avbräcken gör laget en stark andra halvlek. Knappa tio minuter från slutet har Bajen gått ikapp och förbi till fyra bollars ledning, mycket tack vare Adam Normans starka skytte. Vänsternian sätter sju bollar och utsågs till matchens lirare. Tyvärr blir besöken på botbänken för många i slutminuterna och Eskilstuna Guif hinner, något snöpligt, kvittera. Larholm är dock nöjd med insatsen överlag:
– Att vi resultatmässigt når oavgjort mot ett bra lag är bara positivt, vi fick en del svar idag och ser med tillförsikt fram emot måndagens träningsmatch mot Skånela, säger han.

Målskyttar
Hammarby IF:
  Adam Norman 7, Gunnar Pettersson 4 (1), Topias Laine 3 (1), Ludvig Lindeberg 3, Simon Hjortenbo 2, Johan Nilsson 2, Anders Wik-Rydberg 2, Erik Borgenhäll 2, Viktor Ahlstrand 1, Patrik Fahlgren 1, Andreas Halvarsson 1, Viktor Bergklint 1.
Eskilstuna Guif: Jesper Lindgren 6, Emil Hansson 5 (1), Marcus Ekman 3, Fredrik Gustavsson 3 (2), Simon Sonesten 2, Mathias Tholin 2, Daniel Ekman 2, Emil Andersson 2, Erik Persson 1, Rickard Åkerman 1, Edvin Jobark 1.

Nästa träningsmatch: Hammarby-Skånela, måndag 13 augusti kl 18.45, Eriksdalshallen. Fri entré.

Foto: Patrik Lennartsson