Ludvig Lindeberg: ”Hela laget är taggade”

Kantspelaren Ludvig Lindeberg, som inför den här säsongen har flyttats upp från utvecklingslaget till a-laget, debuterade i lördagens träningsmatch mot Eskilstuna Guif med tre baljor. På måndag väntar träningsmatch mot Skånela i Eriksdalshallen.

Ludvig Lindeberg, 18 år, kom från Skuru IK till Bajen och HK Cliff för två säsonger sedan och har inför denna säsong blivit uppflyttad till a-laget.

Hur känns det att nu bli uppflyttad till a-laget?
– Det känns fantastiskt roligt och spännande med denna möjlighet. Jag har blivit bra omhändertagen och känner mig taggad.

Hur var lägret och vad tar du med dig från lägret?
– Lägret i Västerås var en skön uppstart på säsongen. Under helgen hade vi mycket träning och en del möten som fick mig ännu mer taggad inför matchspelet. Detta var även det första jag gjorde som en del av a-laget och det kändes bra att lära känna alla lite bättre. Det jag tar med mig från lägret är framförallt känslan av att hela laget är taggade och förberedda att göra arbetet som krävs.

Vad har du för målsättning med säsongen? Och med din handbollskarriär?
– Mina målsättningar för säsongen är att göra ett första avtryck för mig själv och att ta alla chanser jag får, samt att fortsätta utvecklas som spelare. Och det mål jag har med min handbollskarriär är att ta mig till Tyskland och spela i Bundesliga.

Vilka är dina styrkor som handbollsspelare?
– Mina främsta styrkor är min längd, styrka och spänst. 

Vad ser du mest fram emot den här säsongen?
– Matcherna och derbyna mot AIK ska bli roliga. Men framförallt ser jag fram emot att få vara på planen istället för på läktaren i Eriksdalshallen. Det ska bli riktigt roligt.

Träningsmatch måndag 13 augusti Hammarby-Skånela kl 18.45, Eriksdalshallen. Fri entré.