Hammarby – Skånela 27-23 (15-12)

Erik Borgenhäll och Viktor Ahlstrand blev med sina sex mål vardera bästa grönvita målskyttar när Hammarby slog Skånela IF hemma i Eriksdalshallen i måndagens träningsmatch. 

Enligt typiskt träningsmatchmanér var Hammarbys spel lite upp och ner i träningsmatchen mot allsvenska Skånela.
– Vi har sekvenser som vi gör bra och där det ser ut som vi vill att det ska göra. Men vi är lite för initiativlösa och sega emellanåt, vilket skapar ytor för motståndarna att använda sig av. Det finns väldigt mycket att slipa på, men det ska det också vara. Så det jobbar vi vidare på, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Bajentränaren var framför allt imponerad av det pigga mittnio-spelet och målvakten August Forsell, från utvecklingsslaget. Överlag fick Bajens unga garde rikligt med speltid.
– Simon Hjortenbo och Viktor Ahlstrand utmärker sig på ett bra sätt och ”Agge”, vår unga målvakt, gör det riktigt bra och han är bland de bättre på banan.

Nu väntar en träning imorgon tisdag innan det på onsdag är dags för ny träningsmatch, då Bajen kl 19.00 möter AIK Handboll i ett träningsderby i Eriksdalshallen, som även direktsänds i webbradio i samarbete med Bara Bajen.
– Vi ser först fram emot nästa träning som är imorgon då vi ska fortsätta på att bli ännu bättre, säger Erik Larholm.

Målskyttar
Hammarby IF: Viktor Ahlstrand 6, Erik Borgenhäll 6, Simon Hjortenbo 4, Gunnar Pettersson 3, Topias Laine 3, Rickard Lönn 2, Andreas Halvarsson 2, Victor Bergklint 1.

Skånela IF: Robert Ladan 7, Fredrik Olsson 7, Iris Ganibegovic 5, Erik Östling 2, Yosef Rahali 1, Mattias Friström 1.

Foto: Patrik Lennartsson