Smakstart för Bajen i Tallinn

Genreps-turneringen Tallinn Men Handball Cup 2018 kunde inte ha börjat för Hammarby.
Två matcher på fredagen gav lika många segrar – och grönvitt är fortfarande obesegrat under försäsongen.
– Vi är nöjda med dagen, säger tränare Erik Larholm.

Redan kl 11.20 svensk tid startade mötet mellan Hammarby och IFK Helsingfors, hemmahörande i finska högstaligan. Efter en stundtals trevande första halvlek, 13-11, fick Bajen spelet att stämma bättre efter paus och kunde rycka till en klar seger med 31-23. Bästa skyttar blev kantspringaren Johan Nilsson och nyblivne EM-mästaren Adam Blanche på mittsex, båda noterades för fem fullträffar vardera. Matchen spelades 2×25 minuter.
– Vi ser att fler och fler tar ansvar i vårt anfallsspel vilket såklart är viktigt. Dagens stora glädjeämne är annars omställningarna som vi lyft ett par nivåer, säger Larholm.

På eftermiddagen väntade arrangörsklubben HC Tallinn. Och även här gick Bajen segrande ur striden. Målvakten Fabian Norsten, som vilade i första matchen, stängde igen bakåt medan produktionen framåt fortsatte. 14-9 i paus. Trots att Hammarby gick runt rejält på manskapet började, naturligt nog krafterna tryta i andra halvlek. Estländarna närmade sig målmässigt, men Bajen höll undan till 23-20. Bäste Bajenskytt blev Rickard Lönn med fyra mål. Även denna match spelades 2×25 minuter.
– Samtliga spelare har fått speltid idag och har bjudit på flertalet fina aktioner. Kul att se att de äldre spelarna sakta, men säkert börjar att varva upp inför seriestart, summerar Larholm.

Hammarby- IFK Helsingfors 31-23 (13-11)

Målskyttar
Hammarby IF: Adam Blanche 5, Johan Nilsson 5, Adam Norman 4, Andreas Halvarsson 4, Ludvig Lindeberg 3, Erik Borgenhäll 3, Kevin Johansson Eggan 2, Topias Laine 1, Simon Hjortenbo 1, Simon Ahlstrand 1, Anders Wik-Rydberg 1, Rickard Lönn 1.

HC Tallinn-Hammarby 20-23 (9-14)

Målskyttar
Hammarby IF: Rickard Lönn 4, Topias Laine 3, Erik Borgenhäll 3, Victor Ahlstrand 3, Andreas Halvarsson 2, Adam Blanche 2, Adam Norman 2, Kevin Johansson Eggan 1, Johan Nilsson 1, Simon Hjortenbo 1, Anders Wik-Rydberg 1.

Arkivbild: Peter Jonsson