Hammarby finalklart efter storsegrar

En storseger följdes upp av en annan när Bajen tog sig till final i Tallinn Men Handball Cup.
Nu väntar IFK Helsingfors i finalen på söndagen.
– Vi har en bra chans, säger tränare Erik Larholm.

Bajen visade inga tecken på morgontrötthet när estländska HC Viimsi stökades av i lördagens förmiddagsmatch i Tallinn. Estländarna kom ingenvart och mäktade bara med två (!) mål före paus, medan Hammarby satte tio bollar. I andra halvlek drev grönvitt upp tempot, framförallt framåt, och slutresultatet skrevs till storsiffrorna 27-9 i Bajens favör, där Gunnar Pettersson och Ludvig Lindeberg gjorde fem mål var. Matchen spelades 2×25 minuter.
– Vi var väldigt mycket bättre, men skötte oss bra. Inget slarv, vi fick lägen hela tiden och gjorde det vi skulle, säger Larholm.

Skulle HC Kehra, estländskt topplag, bjuda på större motstånd? Nja, även i denna match bestämde Bajen från början till slut. I en lysande första halvlek gjorde Hammarby 20 mål, medan motståndarna mäktar med blott fem. Andra halvlek blir en ren transportsträcka och Bajen går till final i turneringen efter 30-14. Målbäst i grönvitt blev Andreas Halvarsson och Adam Blanche med sju fullträffar var. Matchen spelades 2×30 minuter.
– Vi hade hoppats på lite tuffare motstånd, samtidigt gör vi vår överlägset bästa halvlek i turneringen så de hade inte en chans. Även om vi inte vill falla in i lägre tempo efter paus så blev det så och de spelade upp sig.

Under försäsongen har Bajen gått nästintill ”rent”, förutom en oavgjord match mot Eskilstuna Guif. Och Larholm åker gärna hem med seger i Tallinn Men Handball Cup, men först ska IFK Helsingfors besegras:
– Förvisso slog vi dem i gruppspelet men det är laget som ”ställt till det” mest för oss hittills så det gäller att vi har koll. De har ganska rutinerade spelare och är lite ”räviga”. Men vi har ett högre tempo och större bredd.

HC Viimsi-Hammarby 9-27 (2-10)

Målskyttar
Hammarby IF: Gunnar Pettersson 5, Ludvig Lindeberg 5, Adam Norman 3, Adam Blanche 3, Johan Nilsson 2, Kevin Johansson Eggan 2, Patrik Fahlgren 2, Simon Hjortenbo 2, Erik Borgenhäll 2.

HC Kehra-Hammarby 14-30 (5-20)

Målskyttar
Hammarby IF: Andreas Halvarsson 7, Adam Blanche 7, Johan Nilsson 6, Adam Norman 3, Erik Borgenhäll 2, Rickard Lönn 2, Ludvig Lindeberg 2, Anders Wik-Rydberg 1, Gunnar Pettersson 1.

Arkivbild: Claus Meyer.