Övertygande finalseger för Bajen

Precis som i gruppspelet hade Hammarby inga problem med att besegra IFK Helsingfors i finalen av Tallinn Men Handball Cup.
Bajen gjorde en stabil ins
ats rakt igenom och vann klart.
– Kapten Gunnar var nöjd med att få lyfta bucklan, säger tränare Erik Larholm.

En intensiv, men framgångsrik, genreps-turnering i Tallinn är till ända – och Hammarby gick obesegrat genom alla fem matcher. På förhand såg finalen mot IFK Helsingfors att bli en batalj, men Bajen direkt ut och visade att man ville vinna. 19-13 i paus speglade händelserna på planen väl med ett bra försvar, understödd av en bra offensiv.
– En fin insats gav oss en klar tidig ledning. ”Fabbe” (Norsten) i mål samt försvar gav oss snabba mål i matchens inledning, säger Larholm.

Hammarbys anfallsspel bedarrade något i andra halvlek, men en het Andreas Halvarsson kunde summera med åtta fullträffar och segern var absolut aldrig i fara. 35-23 över 2×30 minuter visade med all tydlighet att Bajen var numret större än finländarna.
– Många spelare bidrog till ett fint anfallsspel som ser allt bättre ut, summerar Larholm.

Målskyttar
Hammarby IF:
Andreas Halvarsson 8, Johan Nilsson 7, Patrik Fahlgren 5, Adam Blanche 4, Viktor Ahlstrand 2, Rickard Lönn 2, Anders Wik-Rydberg 2, Ludvig Lindeberg 1, Gunnar Pettersson 1, Adam Norman 1, Erik Borgenhäll 1.

Premiären i Handbollsligan spelas mot IFK Skövde nu på fredag 7 september kl 19.00 i Eriksdalshallen. Biljetter köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu