Gunnar Pettersson: ”Kul att få det förtroendet”

Han tillhör en av Bajens veteraner, då han har varit i klubben sedan 2009,  men i rollen som lagkapten gör Gunnar Pettersson nu sin första säsong.

En nionde plats i Handbollsligan förra säsongen innebar att Hammarby fick en lång försäsong. Laget har tagit tillvara på de extra träningsveckorna med hård fysträning, ett nytt kostupplägg och intensivt handbollsspelande. Träningsmatcherna under försäsongen har genererat i en turneringsseger i Tallinn, fyra segrar och en oavgjord.
– Det har varit roligt och vi har en bra känsla inför säsongen. Det jag tycker att vi kan ta med oss är framför allt att flera spelare har varit med och bidragit. Vi har spelat ganska många matcher, vilket har gjort att alla har fått chansen att spela, och gjort det på ett fint sätt, säger Gunnar Pettersson.

Inför säsongspremiären har tränarna Erik Larholm och Patrik Fahlgren utsett Gunnar Pettersson till lagkapten och Anders Wik-Rydberg till assisterande lagkapten. Föga förvånande då de båda tillhör veteranerna i laget.
– Jag tror inte att jag kommer att ändra mig så mycket och börja spela en typ av ”roll” bara för att jag blivit lagkapten. Jag ser det mer som att tränarna har sett att jag och Anders, som har blivit vald till assisterande lagkapten, har gjort bra saker innan och vill att vi ska fortsätta med det och ta lite extra ansvar, säger Gunnar Pettersson.

Hur gick tankarna när du fick frågan om att bli lagkapten?
Jag tänkte att det var häftigt, blev stolt och kände att det var kul att få det förtroendet.

Både på och av planen utstrålar Gunnar Pettersson ett lugn och en trygghet. Egenskaper som han kommer ha nytta av is in nya roll som lagkapten. Han tonar dock ner kraven som kan ställas på en lagkapten.
– Lagkapten kan låta ganska stort och dramatiskt, men egentligen är det väl en person som representerar laget på ett bra sätt och fungerar lite som en extra ledare och pådrivare.

Varför tror du att tränarna gav dig förtroendet?
– Det blir nästan lättast om du frågar dem om det, men jag antar att det var för att de tror på mig och tycker att jag står för bra saker.

Ikväll drar han på sig kaptensbindeln för första gången i Handbollsligan och han ser verkligen fram emot fredagens match mot Skövde.
Jag har längtat efter att få spela match och vinna inför vår publik i Eriksdalshallen igen!

Fakta Gunnar Pettersson
Position
: Niometersspelare
Tröjnummer i Bajen: 13
Född: 1991
Kom till Hammarby: 2009
Längd: 185 cm
Vikt: 84 kg
Smeknamn: Gugge/Gunner

Vem blir bästa grönvita målskytt i premiären? Adam Norman
Spelare att hålla koll på i Skövde? Richard Hanisch är en duktig spelare som har spelat i Bajen tidigare men sedan flyttade utomlands.

LÄS MATCHPROGRAMMET INFÖR MATCHEN HÄR