Hammarby värvar Tobias Rosengren

Nu är det klart att Tobias Rosengren ansluter till Hammarby.
Högersexan, närmast från Ricoh, ersätter skadade Topias Laine.
– Det känns roligt och en nytändning för mig, säger han.

I samband med träningsturneringen i Tallinn råkade nyförvärvet Topias Laine ut för en knäskada. Undersökningar har nu visat att skadan håller högersexan från spel en längre tid. Därmed kommer Tobias Rosengren, med tre säsonger i Ricoh bakom sig, in i a-lagstruppen. Moderklubb är IFK Tumba, som han även representerat i högsta serien.
– Hammarby spelar en handboll som tilltalar mig och det ska bli väldigt spännande att få vara med, säger Tobias Rosengren.

27-åringen, som inledningsvis skrivit på fram till årsskiftet, beskriver sin spelstil så här:
– Jag gillar att kontra, försöker läsa spelet bra och sno några bollar bakåt.
Du har hunnit vara med på en träning, vilka är dina första intryck av laget?
– Det känns som att det är högt tempo och lite annan typ av träning än jag är van vid. Man fokuserar på andra sekvenser. Jag går in med inställningen att utvecklas och bli ännu bättre.

Hammarbys tränare Erik Larholm är glad över att kunna knyta till sig Rosengren trots kort varsel inpå seriestart:
– Det känns som en jättebra lösning utifrån den olyckliga situation som uppstått med Topias. Hela Hammarby hoppas förstås att han snart är tillbaka på planen. Samtidigt vet vi vilka kvaliteter Tobias besitter, han har rutin från spel i Handbollsligan och kommer göra ett jättebra jobb i Bajentröjan.

Hammarby Handboll önskar Tobias varmt välkommen till föreningen!

Nu på fredag 7/9 spelar Hammarby premiär i Handbollsligan mot Skövde, avkast kl 19.00 i Eriksdalshallen. Biljetter köper du enklast via hammarbyhandboll.ebiljett.nu