”Vi gör allt för att poängen ska stanna på Söder”

Niometersspelaren Anders Wik-Rydberg stod för fyra mål när Hammarby premiärvann mot Skövde under fredagen.  

Varför vinner ni idag?
– Jag känner att vi vill lite mer när det ska avgöras. Det är jämnt spel långt in i andra, men då tycker jag att vi vill lite mer och får till det bra. Det är en premiär och då handlar det om att komma i form och köra igång. Vi vet inte riktigt var vi står innan säsongsstart så det är kul att få ett värde var vi är någonstans.

Hur var matchen som värdemätare?
– Skövde är klart det bästa laget vi har spelat mot sedan förra säsongen med försäsongen inräknad. Vi får till det bra, även om det finns mycket att jobba på. Men vi vinner och det är det viktigaste. Vi har en bra nivå men nu kan vi bara öka.

Det har snackats mycket om Bajens försvarsspel inför matchen, hur tycker du att det var idag?
– Det finns fortfarande kvar saker i försvarsspelet som vi gjorde förra året, bara att vi nu börjar lägre. Det har hajpats ganska mycket innan men det kanske är för att det är svårt att förklara vad det heter, om man nu måste sätta ett namn på det. Vi vinner matchen men det finns att jobba på i försvaret.

Vad är det som gör att ni lyckas vända i andra halvlek?
– Vi vill verkligen vinna den här matchen, det känns på plan. Vi gör allt för att de här poängen ska stanna här på Söder. ”Fabbe” gör några fantomräddningar som helt klart är avgörande. Skövde kommer fria flera gånger men som han tar så det gjorde han fint.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag är hyfsat nöjd men gör lite för många misstag bakåt för att jag ska vara helt nöjd.

Hur skönt är det att vinna premiären?
– Det är otroligt skönt att vinna en premiär, framför allt med bra tryck på läktaren. Det hjälper oss verkligen, framför allt där i andra när vi är lite trötta. Är det extra liv på läktaren så får man extra energi.