Sävehof-Hammarby 31-27 (15-10)

Efter en svag inledning tvingades Bajen att jaga matchen igenom i Partille.
Med några minuter kvar hade grönvitt bara tre bollar upp – men då satte Sävehof in ett avgörande ryck.
– Vi kör på och ger det verkligen en chans, säger tränare Erik Larholm.

Hammarby gjorde kvällens första mål genom en straff som Bajens spelande tränare Patrik Fahlgren enkelt satte. Efter det blev det svårare för Hammarby att sätta dit bollen och det dröjde nästan åtta minuter innan det första grönvita spelmålet kom. Samtidigt hade hemmalaget gjort fyra mål.
– Vi spelade lite passivt och ängsligt de första tio minuterna och de fick möjlighet att kontra. De gör det bra, särskilt i sitt 7-6-spel, medan vi är lite otydliga mot varandra i vad vi vill göra, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Hammarby försökte jobba sig in i matchen men gick till halvtidsvila med ett femmålsunderläge.
– Vi var beredda på deras 7-6-spel men med det här laget har vi inte mött 7-6 tidigare. Nästa gång har vi den här erfarenheten med oss. Sedan har de ju maximal utdelning med deras högernia, han satt allt, säger Erik Larholm och refererar till Sävehofs Gzim Salihi som gjorde totalt tretton mål i matchen.

I andra halvlek höjde sig Bajen ett snäpp och kom så nära som tre mål upp till Sävehof. Men slutresultatet fastställdes till 31-27 till hemmalagets fördel.
– Vi kör på och ger det verkligen en chans. Jag tycker att vi får bättre fart i anfallsspelet i andra. Adam Blanche är jättebra, ”Falle” höjer sig och Rickard Lönn gör det helt okej. Med tanke på att vi jobbar oss in i det och närmade oss så är det surt att vi gav de försprånget i början av matchen. Positivt är att vi fortsätter att kämpa.

Både Patrik Fahlgren och Erik Larholm har ett förflutet i Sävehof. Och för Erik Larholm innebar kvällens match att han fick se brorsan Jonas Larholm gör tre mål för Sävehof.
– Jag sa det till släktingar som jag har pratat med att det var mer speciellt när vi kollade video på Sävehof på träningarna innan. Under match är det inte alls samma tankar. Även om jag tror mig veta vad han ska göra så hinner jag inte riktigt tänka på det under match. Det var mer speciellt innan matchen när vi analyserade hans spel.

Hammarby har nu inlett Handbollsligan med en vinst och en förlust. Något som tränare Erik Larholm tycker är en ”helt okej inledning”.
– Det hade självklart varit gött att få med sig poäng härifrån. Men jag tycker ändå att vi är bra inne i det och vi lär oss av det som vi inte gör så bra. Om vi kan fortsätta spela som vi gjorde mot Skövde förra veckan och som vi gjorde i 45 minuter i dag kommer vi att vinna matcher.

Målskyttar
IK Sävehof: Gzim Salihi 13, Sebastian Karlsson 5, William Bogojevic 5, Jonas Larholm 3 (2), Viktor Ottosson 2, Christoffer Brännberger 1, Jonathan Edvardsson 1, Gustaf Vedberg 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (4), Adam Blanche 5, Rickard Lönn 3, Adam Norman 2, Andreas Halvarsson 2, Johan Nilsson 2, Anders Wik-Rydberg 1, Viktor Ahlstrand 1, Erik Borgenhäll 1, Fabian Norsten 1.

Utvisningar
IK Sävehof: 2×2 min.
Hammarby IF:

Domare: Markus Winberg och Michael Johansson.

Publik: 1 912.