”Det var helt underbart!”

Hammarbys 18-årige mittsexa Adam Blanche gjorde fem mål i onsdagens derby och blev, tillsammans med Johan Nilsson, bästa grönvita målskytt.

Hur var det att spela ett derby inför fullsatta läktare?
– Det var helt underbart! Det är första gången jag har spelat i ett fullsatt Jerka och det var helt, helt underbart.

Vad betyder det för dig som spelare när det är så mycket folk i hallen?
– Jag blir mycket mer taggad, allt jag gör går jag in och gör för laget och för fansen. Jag känner mig bättre som spelare när jag känner att vi har publikens stöd i ryggen.

Varför vinner ni idag?
– Vi är väldigt pålästa på det de gör och vi står bra upp i försvaret. Sedan tycker jag att vi vinner kämparmatchen. Jag tycker att vi kämpar mer än vad AIK gör idag och det gör det mesta. Det gav oss också en trygghet att vi fick en så pass bra inledning.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag tycker att jag gjorde en stabil insats idag, det kändes stabilt både framåt och bakåt.

Ni är en grupp yngre spelare som har fått mycket speltid, vad betyder det för er?
– Det är jättebra, för oss och för hela laget att vi får det här utrymmet. Vi utvecklas så klart att få ta ansvar och sedan är det bra för konkurrensen att de äldre inte kan känna sig för bekväma utan att det kommer unga hungriga som vill ta en plats.

Vad tar du med dig från den här matchen?
– Jag tar med mig vår kämparinsats, att alla står upp för varandra och ger 100 procent.