”Idag visar vi att vi är det bättre laget”

Enligt Johan Nilsson, som stod för fem baljor, var det försvars- och målvaktsspelet som låg till grund för Hammarbys sköna derbyseger mot AIK. 

Hur var det att spela derbyt idag?
– Det var väldigt, väldigt roligt. Det är alltid kul att spela inför vår publik, särskilt när det är fullsatt. Sedan får vi träff på dem, då visar vi vår styrka när vi har fansen i ryggen för då kan vi spela ut och spela på. Vi brukar snacka om att vi ska släppa på handbromsen och det tycker jag att vi gör.

Hur viktigt är det för matchbilden att ni får den starten ni får?
– Det är psykologiskt viktigt att vi känner redan från början att vi sätter stopp bakåt. Det är de som har jobbigt att göra mål. Att möta vårt försvar och inte få några lätta mål blir jobbigt i längden, de måste kriga mer än vad vi behöver.

Ni ledde som mest med 12 mål och till slut blev det vinst med sex. Hur ser du på andra halvlek?
– I början av andra halvlek kör vi över dem. Sedan byter vi runt med lite folk och låter fler testa och då går vi tyvärr ner oss lite. Men nu har alla fått sig en läropoäng, att det är något vi måste jobba på att hålla skärpan hela tiden.

Vad är nyckeln till seger?
– Det är i försvars- och målvaktsspelet som lägger vi grunden och vi låter dom inte kontra. När de får kontra så blir det jämnare. Jag tycker ändå att vi kontrollerar matchen bra.

Vad tycker du om din egen insats?
– Jag tycker att jag själv går ner mig lite i andra halvlek så det måste jag jobba på. Men fram till mitten av andra tycker jag att jag jobbar hårt och gör mål på de lägena jag får.

Hur viktigt var det att vinna derbyt?
– Det är extremt skönt att vinna och visa att vi är bäst i stan. Men samtidigt är detta en match av många och vi måste fortsätta att jobba på. Vi har många träningar fram till nästa match och då ska vi jobba på detaljer. Det är alltid viktigt att vinna. Om vi har som målsättning att ta oss till slutspel är det viktigt att vinna och ta så många poäng som möjligt. Idag visar vi att vi är det bättre laget.

Vad tar du med dig från den här matchen?
– Vi kämpar på och viker inte ner oss. Krigarmoralen finns där och den ska vi fortsätta jobba på. Då blir det jobbigt att möta oss.