Erik Borgenhäll inför hemmamatchen mot Guif

Niometersspelaren och krutpaketet Erik Borgenhäll, som gör sin tredje säsong i Hammarby, spelade för fullsatta läktare i Eriksdalshallen för första gången i sin grönvita karriär nu senast i derbyt. Något han mer än gärna gör igen, berättar han i matchprogrammet.

Det var en mäktig tillställning! Jag har aldrig varit med om ett fullsatt Eriksdalshallen, men nu vet jag vad alla snackar om. Det finns få saker som slår att få göra mål och sedan en sjuk målgest tillsammans med fansen. Det gör jag gärna igen!

Han beskriver sig själv som en ”explosiv niometare som älskar att utmana försvaret och sticka in näsan.”
Jag ger alltid allt och älskar att vinna. Vår säsongsinledning har varit sammanfattningsvis bra. Vi har spelat två väl genomförda hemmamatcher och en bortamatch där vi tar mycket lärdom. För egen del tycker jag att det har gått bra, men jag är inte nöjd…

Erik Borgenhäll kom till Hammarby 2016 från Skuru IK, samtidigt som Adam Norman och Ludvig Lindeberg, och han nöjd över sin tid i klubben hittills.
Mina två tidigare säsonger i Hammarby har varit väldigt bra för min utveckling då jag tagit flera stora kliv till där jag är idag. Jag fortsätter att utvecklas hela tiden känner jag. Men jag har mycket kvar att lära, vilket ger mig motivation.

När han inte spelar handboll pluggar en kurs på Uppsala universitet och undervisar i handboll på Almaskolan en gång i veckan.
Annars är jag en sportfåne så finns det sport på två då kollar jag på det. Helst handboll, Premier Leauge och UFC.

Framför allt ser han fram emot den fortsatta säsongen i den grönvita tröjan.
Mina förhoppningar med den här säsongen är att vi spelar många bra matcher som i sin tur kan leda till slutspel, vilket naturligtvis är ett gemensamt mål vi har. Det skulle vara första gången för mig där jag deltar i ett slutspel. Individuellt vill jag ta ännu fler steg framåt, både på planen och när det gäller den fysiska biten. Och mer speltid är alltid kul!

Vem blir bästa grönvita målskytt mot Guif?
Adam Blanche blir bäste målskytt.

Spelare att hålla koll på i Guif?
Daniel Ekman kan man hålla koll på.

Fakta Erik Borgenhäll

Position: Niometersspelare

Tröjnummer i Bajen: 23

Född: 1999

Kom till Hammarby: 2016

Längd: 186 cm
Vikt: 82 cm

LÄS MATCHPROGRAMMET INFÖR MATCHEN HÄR