Hammarby-Eskilstuna Guif 26-28 (10-14)

Bajen spurtade rejält i slutminuterna men nådde inte ändå fram.
Gästerna från Eskilstuna kunde därmed åka hem med båda poängen.
Målbäst i grönvitt blev Andreas Halvarsson och Patrik Fahlgren med sex fullträffar vardera.

Även om det stod fem lika efter tio minuter i söndagens hemmamatch mot Eskilstuna Guif så var tränare Erik Larholms känsla att Hammarby saknade en hel del energi.
– Resultatmässigt var vi med då men känslan var att vi var lite för mycket efter i spelet för att det skulle vara en god känsla, säger han.

Eskilstuna Guif satte effektivt stopp för Hammarbys anfallsspel, mycket tack vare fint målvaktsspel från Herdeiro Lucau. I mitten på första halvlek drog bortalaget därför ifrån till en fyramålsledning.
– Deras målvakt tar väldigt mycket i mål och bakåt gör de det också bra. De har tålamod och får oss att springa, säger Erik Larholm.

Guifs fyramålsledning håller i sig halvleken ut och halvtidsresultatet skrivs till 10-14.
– I halvtid pratade vi om lite taktiska grejer för att försöka få til några förändringar, men jag tycker inte att vi lyckas helt med det i andra. Känslan var ändå att vi var bättre i andra, men uppenbarligen inte tillräckligt bra. Framför allt tycker jag inte att vi var bra inledningsvis i andra.

Guifmålvakten fortsatte att rada upp räddningar även i andra och efter fem minuter stod det 12-17. Efter dryga kvarten hettade spelet till igen och Hammarby närmade sig bortalaget. Bajen lyckades knappa in till tre måls skillnad men en lyckosam borta-timeout ledde till att det med fem minuter kvar åter var underläge med fem mål.
– Vi behöver vara lite intensivare och få stopp lite tidigare i anfallet så att de inte får oss att springa så mycket som de får. Det är ju det de är bra på och det hade vi pratat om innan. Det gjorde det bättre än vad vi lyckades att ta hand om det.

Slutminuterna blev intensiva och hetsiga, som det brukar bli i just matcherna mot Guif. Dock kom Bajen aldrig närmare än två mål och matchen slutade tyvärr 26-28.
– De spelade bra, samtidigt som vi saknade lite energi känner vi själva. Vi hade inte tillräckligt energi för att ge det chansen fullt ut, vad det beror på får vi analysera, säger Erik Larholm.

Målskyttar
Hammarby IF: Andreas Halvarsson 6, Patrik Fahlgren 6 (2), Johan Nilsson 3, Adam Norman 2, Adam Blanche 2, Anders Wik-Rydberg 2, Rickard Lönn 1, Kevin Johansson Eggan 1, Gunnar Pettersson 1, Viktor Ahlstrand 1, Erik Borgenhäll 1.
Eskilstuna Guif: Emil Andersson 7, Daniel Ekman7, Emil Hansson 4 (2), Eric Johansson 3, Marcus Ekman 2, Simon Sonesten 2, Fredrik Gustavsson 1, Mathias Tholin 1, Jesper Lindgren 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 5×2 min.
Eskilstuna Guif: 8×2 min, direkt rött kort på Eric Johansson.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Publik: 803.