Alingsås-Hammarby 28-24 (12-12)

Lagen följdes åt målmässigt in i slutminuterna och minst en grönvit pinne hägrade.
Men efter några olyckliga sekvenser kammade Bajen noll i Estrad Alingsås.
– Det känns tungt. Vi gav det verkligen chansen trots att de trycker på bra. De är ju starka hemma. Jag tycker att vi var mycket bättre inställningsmässigt än i söndags, säger Bajens tränare Erik Larholm.

Alingsås kom ut lite i starkare inledningsvis och ledde med 7-5 efter första kvarten. Hammarby lät sig dock inte stressas utan fortsatte att jobba på.
Vi provocerar fram lite tekniska misstag från deras sida och det kändes som om vi hade en bra chans, säger Erik Larholm.

Med några minuter kvar av halvleken gick Bajen till och med i kapp och om med mål av Viktor Ahlstrand som gjorde att det stod 10-11. En Bajenutvisning, Alingsåsstraff och mål i tom Hammarbykasse senare stod det 12-11. Men Viktor Ahlstrand såg sedan till att Bajen gick till halvtidsvila med 12-12.

Början på andra halvlek är inte lyckosam för Hammarby utan hemmalaget gjorde fyra mål på fem minuter. Men ännu en gång låter Bajen sig inte skrämmas utan efter tio minuter är Hammarby ikapp igen. Sedan följs lagen åt tills det återstår knappt tio minuter av matchen.

Vid ställningen 20-20 tog Erik Larholm timeout, men fick tyvärr inte den utdelning han hade hoppats på. Istället gick Alingsås upp i en tvåmålsledning.
Vi pratade om anfallsspelet men vi fick inte riktigt ordning på det. Jag får titta på hur det såg ut sen. Vi gör inte mål och istället får de chans att kontra. Vi fick inte hål på deras försvar och deras målvakt tog också en hel del.

I slutminuterna radade Bajen upp missade anfall medan Alingsås tog tillvara på sina lägen vilket gjorde att siffrorna landade på 28-24.
Vi hade behövt få lite bättre utdelning i vårt målvaktsspel idag och missade lite för många anfall för att vinna. Generellt sett så behöver vi ha en bättre dag på flera spelare. De har fler spelare som är hot än vad vi har idag, säger Erik Larholm, som hittar en del ljuspunkter att ta med:
– F
örsvarsspelet är bra idag och vi provocerar fram en hel del. Där var vi bättre än i förra matchen så det finns en del att ta med sig från den här matchen.

Målskyttar
Alingsås HK: Benjamin Helander 7 (5), Felix Claar 6, Johan Nilsson 4, Andreas Berg 3, William Andersson Moberg 3, Samuel Lindberg 2, Mishels Liaba 2, Niklas Kraft 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8, Viktor Ahlstrand 4, Rickard Lönn 3, Adam Blanche 3, Erik Borgenhäll 2, Adam Norman 1, Johan Nilsson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Andreas Halvarsson 1.

Utvisningar
Alingsås HK:
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Publik: 1 515.

Arkivbild: Stephan Grahn.