Redbergslid-Hammarby 23-22 (12-12)

Bajen gick mot två poäng i Lisebergshallen.
Men i en närmast osannolik upplösning avgjorde RIK på uppställt frikast och vann.
– Klart det känns surt nu, men vi lyckas inte knyta ihop säcken tidigare, säger tränare Erik Larholm.

Bajens inledning på bortaplan bådar dock gott. Trots tidigt missat friläge rycker tigerrandigt åt sig 2-0 och sätter sig i förarsätet. Första tio styr Hammarby tillställningen till stora delar, men lyckas inte skaka av sig hemmalaget. Kvarten in i matchen får Redbergslid en biljett in i matchen via en Viktor Ahlstrand-utvisning och går för första gången upp i ledning till 7-6. Bajen vägrar dock släppa taget och lagen följs åt målmässigt till vilan. Patrik Fahlgrens läckra underjamare till 12-12 avslutar halvlekn.
– Vi spelar jättebra bakåt, men bränner en del lägen. Man kan säga att vi inte får betalt målmässigt för spelet vi presterar. Samtidigt är det en första halvlek med mersmak, säger Larholm.

Precis som i första tar Hammarby kommandot i andra och går upp till 13-15 efter 36 minuter. Men återigen är det en utvisning, denna gång på spelande tränare Fahlgren, som stoppar Bajens ryck. Hemmalaget går ikapp och förbi innan Hammarby vänder på steken igen. När Adam Blanche med kvarten kvar sätter 16-17 känns grönvitt på gång.
– Vi gör det vi ska och det vi talat om, vi får bättre utdelning framåt men släpper samtidigt lite mycket bakåt.

Avslutningen blir högdramatisk. När Adam Blanche dunkar in 20-22 från linjen dryga två minuter från slutet ligger minst en pinne inom räckhåll. RIK skakar dock fram en straff som förvaltas till 21-22. Minuten från slutet vräker Erik Borgenhäll sig fram och får betalt i form av straff. Fahlgren, som en stund tidigare missat ett sjumeterskast, lämnar över till Viktor Ahlstrand – som tyvärr missar. Hemmalaget kvitterar snabbt och Hammarby ser ut att få sista anfallet, men spelet vänder efter offensiv foul. Stökiga slutsekunder med Bajenutvisning slutar med uppställt frikast för Redbergslid. Niclas Fingrens skott går via muren och ställer Anton Hellberg. 23-22 och noll pinnar till Söder.
– Tappet är skittungt med all rätt. Samtidigt, både i denna match och i förra matchen mot Alingsås kämpar vi hela matchen. Vi blir bättre på att lösa saker hela tiden och det år positivt att vi är med i matcherna hela vägen. Nu är vi sugna på seger mot Karlskrona på torsdag!

Målskyttar
Redbergslids IK: Tobias Johansson 5, Oliver Wigmark 5, August Wiger 3, Ludvig Högberg 3, Simon Örtelind 2, Oskar Ysander 2, Albin Stenberg 1, Daniel Wester 1, Niclas Fingren 1.
Hammarby IF: Anders Wik-Rydberg 5, Patrik Fahlgren 5, , Adam Blanche 4, Adam Norman 3, Tobias Rosengren 2, Rickard Lönn 1, Andreas Halvarsson1, Erik Borgenhäll 1.

Utvisningar
Redbergslids IK:
2×2 min.
Hammarby IF:
3×2 min.

Domare:

Publik:

Arkivbild: Romus Ramström.