Namnkunnig nykomling väntar Bajen

På måndag kväll styr Bajen kosan mot Skåne för möte med nykomlingen IFK Ystad.
Hemmalaget har värvat namnkunnigt och får anses vara knapp favorit.
– Det är en pigg nykomling, säger tränare Erik Larholm.

Tidigare landslagsmannen och Bundesligaproffset Fredrik Petersen, tidigare danske landslagskeepern Marcus Cleverly och mångåriga utlandsproffset Emil Berggren. Samtliga har anslutit till IFK Ystad inför säsongen – det är ingen ”vanlig” nykomling Hammarby ställs mot i måndagens match i Ystad Arena.
– Styrkan hos dem är laget. Fredrik Petersen är en av seriens bästa kantspelare, men det är ingen hemlighet. Jesper Gustavsson är duktig, Knudsen är alltid pigg och nye dansken på högernio, Mollerup, är bra man-man. Kenneth Andersson är en duktig och noggrann tränare, säger Erik Larholm.

IFK har lika många poäng som Hammarby, sex, med en match mindre spelad. Senast besegrades Eskilstuna Guif med fyra bollar. Man har även hunnit besegra Lugi på hemmaplan.
– De har fått en hel del nya bra spelare, så det är inte så konstigt att det går bra. Det är lite som med Skövde, får man in bra spelare så blir ju oftast laget bättre, säger Erik Larholm.

Bajen kommer närmast från en rejäl urladdning mot Karlskrona, tio bollar upp, där man visade styrka över i hela banan i framförallt andra halvlek. Ingredienser som behövs för att ta poäng i Skåne:
– Det är alltid skönt att vinna. När vi gör det så bestämt är det en markering på att vi är bra. Det gäller att vi tar fram det nu, bra försvarsspel och att få enkla mål. Få flytet och ställa om. Då har ni chansen.

IFK Ystad möter Hammarby i Ystad Arena på måndag 14 oktober, avkast kl 18.30 (notera tiden). Kan du inte vara på plats sänds matchen i C More – köp abonnemang via länken så får Hammarby en slant: https://track.adtraction.com/t/t?a=1264531506&as=1266277867&t=2&tk=1

OBS! Endast beställningar via länken ovan genererar ersättning till Hammarby Handboll. Erbjudandet gäller endast för nya C More-kunder samt en beställning per kund.