Hammarby-Malmö 20-29 (12-13)

En väl genomförd första halvlek lovade mer för grönvitt.
Men måltorkan drog in över Bajen efter paus, gästande Malmö var skarpare – och ryckte ifrån till en klar seger.

Efter att Nisse Pettersson, nu i gästande Malmö, tackades av för sina nio år i Bajentröjan drog måndagens hemmamatch i Eriksdalshallen igång. Och det var bortatvillingen och hans lag som tog tag i taktpinnen från början. Efter tio minuter och en Bajenutvisning satte han dit 3-5 på straff.
– Det finns en anledning till att Malmö slog Kristianstad och nu ligger tvåa i tabellen, de är ett bra lag, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

Efter bland annat ett felaktigt, grönvitt byte och utmaningar i anfallsspelet hade underläget vuxit til fyra mål. Då kom Anton Hellberg igång i Bajenmålen samtidigt som Viktor Ahlstrand fick ordentlig träff framåt.

Med tjugo sekunder kvar av halvleken hade Malmö möjligt att utöka sin ledning till tre bollar. Ett missat skott ledde dock till att Anton Hellberg kunde göra ett snabbt utkast över hela planen till Andreas Halvarsson som dundrade in en japanare, matchens snyggaste mål, och halvtidsresultatet 12-13.
– Vi får lite mer träff på dem i första halvlek så att de missar sina skott. Vi viker inte heller ner oss, säger Erik Larholm.

Hoppet hade definitivt tänts men det släcktes i början på andra halvlek. Malmömålvakten levererade den ena räddningen efter den andra samtidigt som Bajenförsvaret inte höll tätt. Efter tio minuter stod det 13-18 och matchen, som aldrig blev spännande efter det, slutade sedan 20-29.
– Mot ett lag som på papperet är bättre måste du ta varje chans du får. Deras målvakt gör räddningar samtidigt som vi gör för ärliga skott. Jag tycker att vi är lite bättre än tavlan visade men vi missade för många klara lägen, säger Erik Larholm, som ändå lyfter fram några individuella prestationer:
– ”Falles” andra halvlek är bra. Viktor Ahlstrand gör många bra saker och även Andreas Halvarsson. Vi andra hade behövt göra det lite vassare. Vi behöver göra det bra samtidigt som de har en sämre dag och den inföll sig inte idag.

Målskyttar
Hammarby IF:  Patrik Fahlgren 7 (1), Viktor Ahlstrand 5, Andreas Halvarsson 4, Tobias Rosengren 1, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1, Adam Blanche 1.
HK Malmö: Nils Pettersson 7 (3), Anton Blickhammar 6, Fredrik Lindahl 4, Adam Lönn 4, Magnus Persson 3, Hampus Olsson 3, Jim Andersson 1, Binai Aziz 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
HK Malmö: 1×2 min.

Domare: Maria Bennani och Safia Bennani.

Publik: 927.

Foto: Stephan Grahn.