IFK Skövde – Hammarby 27-25 (16-12)

Trots ett vilt kämpande Bajen bjöd inte torsdagskvällen på några grönvita poäng. Hemmalaget Skövde hade marginalerna på sin sida, framförallt efter paus, och vann.
– Spelmässigt och resultatmässigt, förutom att vi inte vinner, är det helt klart ett fall framåt, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

I första halvlek fick Hammarby jaga Skövde från start och efter drygt tio minuter hade en för kvällen het Rasmus Wremer sett till att hemmalaget ledde med 6-3.
I första halvlek tycker jag framför allt att de får bra betalt på våra tekniska misstag och våra missade avslut. De har även bra utdelning på nio meter, men det kommer inte som någon överraskning; vi vet att de är duktiga, säger Erik Larholm.

Hammarby kämpade dock på och med tio minuter kvar av halvleken hade Bajen fått kontakt vid ställningen 9-8. Skövde drog dock ifrån igen till 14-11, men när hemmalagets Bård Egil Tobiassen åkte på sin tredje utvisning – vilket innebar rött kort – fick Bajen en öppning. Men istället för att förvalta ett numerärt överläge i fyra minuter, lyckades Skövde utöka sin ledning till fyra i halvtid.
– Vi är för ineffektiva i vårt 6-5-spel matchen igenom. Vi skapar lägen men vi gör inte mål. Totalt får vi åtta utvisningar med oss men dessa borde vi ha använt bättre och mer effektivt. Känslan är att vi inte drar dit lägena som vi spelar oss till, förklarar Erik Larholm.

Trots sitt underläge viker inte Bajen ner sig i andra halvlek utan försöker hela tiden att få kontakt med Skövde. Med drygt tio minuter kvar vräker Adam Norman in 22-20.
Vi hade mer tryck i andra halvlek och spelare tydligare och rakare. Erik Borgenhäll och Adam Norman gör det bra. ”Falle” är med och bidrar med mycket bra saker framåt och jag tycker att både Andreas Halvarsson och Adam Blanche är effektiva. Det är småsaker som gör att vi inte vinner. Skövde är ett bra lag men vi gör på många sätt en bra match.

Hammarby kom dock aldrig närmare än två mål och förlorar till slut matchen med 27-25.
Den här matchen är två steg i rätt riktning. Vi vill vinna matchen och skapar oss förutsättningar för det trots att vi ligger under. Vi har ett tufft program framför oss men kan vi hålla det här spelet så kommer resultaten. Det ska vara jobbigt att möta oss och det tror jag att Skövde tyckte idag, avslutar Erik Larholm.

Målskyttar
IFK Skövde: Richard Hanisch 6, Rasmus Wremer 6 (2), Jack Thurin 6, Christopher Hedberg 4, Adam Samuelsson 2, Jesper Helt Jepsen 2, Miguel Mbumba 1.
Hammarby IF: Andreas Halvarsson 7, Patrik Fahlgren 7 (3), Adam Blanche 4, Adam Norman 3, Johan Nilsson 2, Erik Borgenhäll 1, Rickard Lönn 1.

Utvisningar
IFK Skövde: 8×2 min, Bård Egil Tobiassen rött kort efter tre utvisningar.
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Publik: 1 932.