Viktor Ahlstrand drömmer om SM-guld

Ur matchprogrammet: Niometersspelaren Viktor Ahlstrand drömmer om att någon gång ta SM-guld med moderklubben Hammarby för att sedan fortsätta sin handbollskarriär som proffs utomlands. Men först väntar kvällens match mot Ystads IF.

Vad tycker du om er senaste match borta mot Skövde?
– Att vi borde ha vunnit. Vi spelade väldigt bra och gör kanske en av våra bästa bortamatcher. Vi borde ha åkt därifrån med fler poäng än vad vi gjorde. Vi kommer till en hel del bra lägen men missar för mycket i anfallen, som vi borde kunnat förvalta bättre.

Hur tycker du att säsongen har varit än så länge?
– Jag tycker att den senaste matchen mot Skövde i princip sammanfattar säsongen. Förutom två riktiga bottennapp har vi varit bra många gånger men inte fått med oss poängen.

Vad är du minst och mest nöjd med den här säsongen?
– Jag är minst nöjd med att vi inte har tagit fler poäng helt enkelt. Mest nöjd är jag att vi har krigat på väldigt bra och gett oss själva en ärlig chans att vinna de flesta matcher. Nu måste vi bara knyta ihop säcken.

Vad är nyckeln till seger i kvällens match mot Ystad?
– Det låter klyschigt men det blir försvars- och kontringsspelet. Kan vi få till försvaret och få kontra litegrann så kommer anfallsspelet att släppa och ge gruppen en trygghet i matchen. Ystad är ett av topplagen i serien med många väldigt bra spelare.

Vad gör du när du inte spelar handboll?
– Jag pluggar till civilingenjör på KTH och går just nu första året utav fem. Det är skönt att ha någonting att göra vid sidan av handbollen. Det har gått väldigt bra att kombinera handbollen med studierna och skolan är väldigt förstående.

Vad har du för ambitioner med din handbollskarriär?
– Mitt mål och min dröm är att få spela utomlands i någon av de stora proffsligorna och spela i även landslaget. På kort sikt vill jag vinna SM-guld med Hammarby.

Efter kvällens match blir det after work tillsammans med er spelare på restaurang Holy Cow.
– Ja, det blir väldigt roligt! Förhoppningsvis ännu roligare än senast eftersom vi ska se till att vinna den här gången.

Fakta Viktor Ahlstrand
Position: Niometersspelare
Tröjnummer i Bajen: 22
Född: 1997
Moderklubb: Hammarby IF

Vem blir matchens lirare mot Ystad? Anton Hellberg
Vilken spelare ska man hålla koll på i motståndarlaget? Kim Andersson så klart. Han är den profilstarkaste i laget och är fortfarande en världsspelare.

Hammarby tar emot Ystads IF i Eriksdalshallen fredagen den 23 november kl.19. Biljetter köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu

Foto: Stephan Grahn