Hammarby-Ystads IF 26-35 (16-18)

Bajen kämpade, slet och hade häng på Ystads IF fram till sista kvarten.
Men två bortamål i öppen kasse under en hemmautvisning fällde det grönvita hoppet – och gästerna kunde rinna iväg målmässigt till en klar seger.

Hammarby fick jaga från start då Ystad redan efter tio minuter hade fått en fyramålsledning. Och efter ytterligare några minuter hade de utökat sin ledning till sex mål.
– Att siffrorna blir så stora är en kombination av att de satte mycket, vi hade få räddningar och var ineffektiva.

Sakta men säkert jobbade sig dock Bajen in i matchen igen och med fem minuter kvar av halvleken låg Bajen endast under med ett mål.
– Vi spelar bättre och kommer ikapp. Men det var så klart lite synd med deras sista kast, säger Erik Larholm.

För det såg ut som om det skulle bli just ett måls skillnad i halvtid men Ystads profil Kim Andersson lyckades snöpligt fån in ett frikast i halvlekens sista kast vilket genererade i ställningen 16-18 i halvtid.

I andra halvlek höll Bajen jämna steg med Ystad de första tio minuterna. Sedan följde, i Bajenögon, olyckliga minuter som ledde till en bortaledning på sex mål. Efter det lyckades Bajen aldrig återhämta sig och slutresultatet skrevs till 26-35.
– Andra halvlek börjar okej. Men sedan gör vi alldeles för många tekniska fel och då blir det mål i baken direkt. Det är inte lätt att äta upp så många mål oavsett vilket lag vi möter. Vi straffar de inte tillräckligt utan de står och väntar på oss och sedan får de utdelning när de byter målvakt.

Vad är det som gör att vi inte räcker till idag?
– Ystad är ett bättre lag än vad vi är och idag var de väldigt effektiva i kontringsspelet och deras målvaktsspel. Vi har perioder där vi spelar bra försvar och stressar Ystad, men det är alldeles för få tillfällen.

Målskyttar
Hammarby IF: Rickard Lönn 8, Patrik Fahlgren 7, Tobias Rosengren 4, Adam Blanche 3, Johan Nilsson 3, Andreas Halvarsson 1.
Ystads IF: Johan Dahlin 8, Anton Hallbäck 7, Kim Andersson 6, Ludvig Hallbäck 4, Alexander Borgstedt 3, Linus Andersson 2, Hampus Andersson 1, Jeppe Korgh Simonsen 1, Jonathan Svensson 1, Lasse Balstad 1, Erik Hvenfelt 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
Ystads IF: 3×2 min.

Domare: Sandro Smajlagic och Andrej Smajlagic.

Publik:

Foto: Claus Meyer.