Halvarsson missnöjd med spelet efter paus

En godkänd första halvlek och en alltför svag andra.
Så summerar kantspringaren Andreas Halvarsson förlusten mot Ystads IF.
– Vi har haft en tendens nu de senaste matcherna att vi har spelat bra i första halvlek men sedan händer något i andra halvlek, säger han.

Hur tycker du att ni spelar i första halvlek?
– Första halvlek är bra framåt. Vi står upp bra men orkar inte stå klart i hela anfallet vilket gör att vi släpper in 18 i första, även om vi själva gör 16 mål.

Vad är det som händer i andra halvlek?
– Vi slarvar framåt vilket gör att de lättare får sina kontringsmål. När de leder med sex mål igen får vi börja om från ruta ett och kämpa för att komma ikapp. Det var för mycket slarv framåt helt enkelt, andra halvlek var inte bra.

Varför får ni inte till spelet i andra halvlek?
– Vi har haft en tendens att spela bra i första halvlek den här säsongen men sedan händer något i andra. Vi slarvar, är inte noggranna och de får lätta mål medan vi får kämpa. Det gör att det rinner iväg.

Spelar det någon roll att förlora med ett mål eller många?
– Vi vill vinna så hur mycket vi förlorar med är ju inte lika viktigt. Men det kan bli så att det är målskillnad som avgör så det är klart att vi vill släppa in så få mål som möjligt.

Vad tycker du om din egen insats?
– Bakåt är okej men framåt känns som jag kan göra det betydligt bättre.

Vad vill du se i ert spel när ni möter Kristianstad borta i nästa match?
– Vi ska strunta i vad som hänt och vilka vi möter. Visst att de är bra hemma men vi ska åka dit och göra vårt bästa och inte visa någon respekt. Det är klart att det blir en tuff match men vi åker dit för att vinna.