Bajens sjukgymnast i landslagstruppen

Det svenska damlandslaget laddar just nu för fullt inför Handbolls-EM i Frankrike. För andra mästerskapet i rad ingår Hammarbys sjukgymnast Anne Hopfgarten i ledarstaben. 

EM spelas den 28 november till 16 december i Frankrike och det svenska damlandslaget är inne på de sista förberedelserna innan mästerskapet drar igång. Landslagsuppdraget innebär att Bajens sjukgymnast Anne Hopfgarten jobbar tillsammans Guifkollegan Peter Glas och Karlskronakollegan Anders Broström.
– Det är bra att jobba ihop sig med sjukgymnast, fystränare och läkare som man inte är van vid. Det gör att man måste skärpa till sig och jag lär mig nytt hela tiden, säger Anne Hopfgarten.
– Jag vill ändå framhålla att samarbetet jag har med Petra Ek både i Bajen och på kliniken är ovärderligt. Men med landslaget är organisationen mycket större så det går inte att jämföra. Det är givande!


Anne Hopfgarten tillsammans med Anders
Broström och Peter Glas

Hon missade Bajens match hemma Ystad och kommer även missa torsdagens bortamatch mot IFK Kristianstad innan hon är tillbaka i Eriksdalshallen igen i samband med matchen mot Sävehof.
– Jag satt på läktaren på vår match med landslaget med telefonen klistrad i handen. Jag har daglig kontakt med Petra och några av spelarna. Självklart är det roligare att vinna än förlora men Hammarby Handboll är en del av min luft jag andas, förklarar Anne Hopfgarten.
– Jag faller inte med någon halvskakig säsong även om det gör ont i själen av vissa förluster. Vi i laget kommer inte att vika ner oss i alla fall. Hoppas inte publiken gör det heller.

Vad tror du om landslagets chans i EM då?
– Jag har tyvärr för dålig koll på handbollen ute i Europa. Men alla våra spelare utom två är heltidsproffs utomlands i bra klubbar, så chans till slutspel borde finnas.

Idag söndag spelar Sverige genrep mot Montenegro i Lisebergshallen. Avkast 16.30.

Hammarby Handboll önskar det svenska damlandslaget stort lycka till på EM!