Köp Albins succébok till specialpris – få den signerad!

I samband med dagens match mot Sävehof är tidigare Bajenspelaren Albin Tingsvall på plats och signerar sin omtalade bok Allt jag förlorade genom att vinna.
Du kan köpa boken denna kväll för endast 180 kronor.

Albin Tingsvall spelade i Hammarby 2007-2011 och avslutade fyra år senare sin karriär i Lugi. Han var då endast 27 år och hans beslut förvånade många.
– Jag var färdig med de stränga normerna och idealen som finns inom elitidrotten, med en oerhörd prestationskultur och förväntningar hur man ska vara och vad man ska leva upp till, förklarar Albin Tingsvall.

Under sin handbollskarriär pluggade han samtidigt till psykolog, vilket är något som han jobbar som idag. Boken Allt jag förlorade genom att vinna fokuserar enligt honom själv på ”mina upplevelser som elitidrottare och mina erfarenheter som psykolog och är en granskning av elitidrotten inifrån”.

Boken vänder sig till alla idrottsintresserade: ungdomsspelare, elitspelare, tränare och alla som är intresserade av idrott och är en reflektion över hur varför det är som det är inom elitidrotten och vad som kan göras annorlunda.
– Vi i idrotten behöver våga titta på oss själva och våra metoder. Det finns mycket forskning som riktar in sig på idrotten men som sällan kommer fram till spelare och ledare. Vi behöver bli bättre på att titta om det finns någon annan kunskap som kan hjälpa oss att bli bättre.

Finns det något du själv ångrar med din idrottskarriär?
– Jag ångrar kanske att jag inte pratade om de här sakerna mycket tidigare. Det är många som upplever samma sak.

Vad tycker du ditt handbollsspelande har gett dig?
– Massor av saker och framför allt har det gett mg väldigt fina upplevelser. Jag har fått uppleva saker som jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag har också fått med mig många goda egenskaper som att hantera press och kunna samarbeta i grupp.

Från sin tid i Hammarby, som bland annat resulterade i ett SM-guld hans första år, har Albin Tingsvall goda minnen.
– Många av mina finaste handbollsminnen kommer från den tiden. Jag har jättefina minnen härifrån med den gemenskap och tajta känsla som spelare, förening och fansen på läktaren. Jag har goda känslor för klubben och önskar Bajen allt gott.

Hur tror du att det kommer att kännas att vara på plats i Eriksdalshallen igen?
– Det kommer att kännas väldigt fint, att få återuppleva gamla minnen och komma ihåg hur bra det var.

Boken Allt jag förlorade genom att vinna kommer att finnas till försäljning i samband med tisdagens hemmamatch mot Sävehof. Boken kostar denna kväll endast 180 kronor (därefter 200 kronor) där hela överskottet går till Hammarby. Albin Tingsvall signerar dessutom boken på plats!