Kristianstad-Hammarby 35-23 (15-9)

Serieledarna IFK Kristianstad på bortaplan blev en för svår uppgift för Hammarby som förlorade torsdagens match med 35-23. 

Att torsdagens bortamatch mot IFK Kristianstad skulle bli en tuff utmaning var det på förhand ingen fråga om. Skånelaget har inte förlorat på hemmaplan sedan den 25 mars 2015.
– Inför matchen hade vi pratat om att orka i 60 minuter och att hushålla med krafterna så att vi orkar spela försvar och springa hem.

Men det var hemmalaget var på tårna redan från början när de kontrade in 1-0 i matchens första minut. Efter tio minuter låg Bajen under med 6-2.
– Främsta anledningen till att vi inte kommer upp i nivå är att vi emellanåt tappar vår idé samt spelar utanför de avtal vi har. Bitvis gjorde vi ändå bra, men bitvis alltför tveksamt och inkonsekvent.

Hammarby hade svårigheter att få hål på Kristianstads målvakt Leo Larsson, som hade 53 procent i räddningar under första halvlek, samtidigt som Kristianstad fick kontra. Efter 20 minuter låg Bajen under med 10-5 och Hammarby hade svårt att få tag på andrabollarna. I halvtid hade underläget utökats till sex bollar.
– De har bra spelare på alla positioner som är erfarna och kan spela bra åt bägge håll.

Tio minuter in i andra halvlek stod det 21-12 till Kristianstad och resten av halvlek blev en tämligen avslagen historia.

Fanns det några individuella presentationer du vill lyfta fram?
– Erik Borgenhäll gör det bra och Andreas Halvarsson lika så. Kul att se!

Målskyttar
IFK Kristianstad: Helge Freiman 7, Anton Halén 7, Teitur Einarsson 6, Valter Chrintz 4, Viktor Hallén 4, Emil Hansson 3, Ludvig Jurmala Åström 2, Philip Henningsson, Anton Persson 1

Hammarby: Patrik Fahlgren 5 (2), Andreas Halvarsson 4, Erik Borgenhäll 4, Rickard Lönn 3, Adam Norman 2, Johan Nilsson 2, Viktor Ahlstrand 2 (1), Adam Blanche 1.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko.

Publik: 3 932.

Arkivbild: Romus Ramström.