”Dolken” gör comeback mot Sävehof

Han skadade sig i somras och såg ut att återigen tvingas till längre vila.
Nu är Martin Dolk spelklar ­ – och uttagen till matchtruppen mot Sävehof.
– Jag kommer uppskatta varenda sekund på plan, säger vänstersexan.

Efter flera år med skadeproblem, som hållit honom borta spel långa perioder, är Martin Dolk äntligen redo för comeback. 28-åringen ingår i truppen som tagits ut till tisdagens match mot Sävehof.
– Klart jag har blickat mot det här ögonblicket igen, det som hållit mig igång. Men denna gången kanske jag kan ge mig själv en ärlig chans och spela relativt smärtfritt jämtemot tidigare då min skada påverkat mitt spel fruktansvärt mycket, säger Martin Dolk.

Hur är formen?
– Den är väl helt okej, jag har ganska lätt för mig när det gäller handboll så om fysiken tillåter kommer formkurvan nog ganska snabbt gå uppåt.

När han i somras fick en fraktur på vänstra skenbenet spikades en märgspik in, något som inte stör ”Dolken” – snarare tvärtom, menar han:
– Med facit i hand borde det här gjorts när jag bröt benet första gången. Jag märker, i stort sett, inte av spiken! Så bra som det känns i benet just nu har det inte gjort på fyra år, då helvetet började. Jävligt kul efter all denna tid.

Under den senaste skadefrånvaron har Dolk hjälpt tränarstaben, vilket gett honom nya insikter:
– Det har varit roligt och lärorikt. Man får titta från en annan synvinkel och arbeta med hur man ska framföra sina tankar och idéer till sina lagkamrater.  Det har varit kul och verkat uppskattat från laget, men nu är jag där jag hör hemma enligt mig själv: på plan.

Bajen inledde seriespelet lovande, men har haft en tung period på sistone. Dolk är övertygad om att den negativa trenden kan brytas i tisdagens möte med Sävehof:
– Vi måste göra en riktigt bra match , jag känner det är dags för att blåsa lite medvind för oss nu. Om vi håller oss till vår taktiska del och att var-och-en gör det just de är bra på till 100 procent har vi stora chanser. Vi måste arbeta hårdare än dem.

Hammarby möter Sävehof på tisdag 4 december kl 19 i Eriksdalshallen. Biljetter köper du via hammarbyhandboll.ebiljett.nu