Norsten stängde igen mot Sävehof

Han inledde på bänken – men när Fabian Norsten fick chansen i kassen smet få Sävehof-bollar förbi.
Tyresösonen var en viktig pusselbit som gav Bajen två efterlängtade poäng.
– Jag har jobbat på väldigt hårt nu när det gått tungt, kört extra hårt och det betalar sig, säger målvaktstalangen.

Efter sju raka förluster fick Hammarby smaka på segerns sötma igen. Nä målvakten Fabian Norsten byttes in i slutet av första halvlek inleddes vändningen till seger. 18-åringen hade 40 i räddningsprocent när domarna blåste av matchen och han fick även priset som matchens lirare i Hammarby.
– Det känns jäkligt bra, det satt långt inne och det har tagit lite för lång tid innan vi fick vinna bara. Men det känns gött, säger han.

Enligt dig, vad är det som gör att Bajen vinner mot Sävehof?
– Lite att vi ”spelar klart” matchen. Det har känts som att vi varit bra i 40 minuter i flera matcher men inte lyckats de där sista minuterna. Nu kanske vi inte gjorde det bra första fem minuterna men bra sista 55. Det är mycket lättare att vinna matcher då.

Matchens sista 20 minuter är minst sagt händelserika där båda lagen trycker framåt i tid och otid, Viktor Ahlstrand tvingas utgå och det är stundtals ”hela havet stormar”. Här menar Norsten att Bajen hittade receptet för att rida ur den ”stormen”:
– Det är väldigt viktigt att fortsätta göra mål  i de där lägena, så fort man slutar göra mål och släpper in några så börjar stressen komma. Men fortsätter man göra mål så är det svårt att tappa.

När kände du att segern var klar?
– Med minuten kvar kändes det säkert. Men nu är det dags att blicka fram mot derbyt på måndag, det är bara vinst som gäller.