AIK-Hammarby 25-20 (12-6)

Trots ett stort bortafölje på plats i Solnahallen under måndagens kvällen ville det sig inte för Hammarby.
Grönvitt förlorade bortaderbyt med fem bollar.

Det var en målsnål inledning på kvällens bortaderby men sedan visade det sig vara hemmalaget som var hetare. Efter första kvarten hade Solnalaget förvaltat sina lägen bättre och ledde med 5-3 inför ögonen på cirka 200 tillresta bajare.
– De får bra träff bakåt och vi blir lite låsta och får inte riktigt flyt. Vi blir stressade. Det är en gnista som inte riktigt finns där i början för att få en bra start utan det är lite för passivt över banan, säger tränare Erik Larholm.

Efter ytterligare tio minuter hade hemmalaget utökat sin ledning till fem mål och när domaren blåste av för halvtid var målskillnaden på sex mål.
– Vi fastnar och får svårt att hitta tajmingen för att skapa lägen utan det blir bara dueller man-man som de oftast vinner, säger Erik Larholm.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster. Hammarby försökte med att ta ut Anton Hellberg flera gånger för att spela 7-mot-6-spel men utan framgång.
– Vi hade bra framgång delvis mot Kristianstad men framför allt nu senast mot Sävehof och eftersom vi idag hade svårt uppställt ville vi hitta på någonting. Men vi hade svårt att hitta rätt där också.

Efter tjugo minuter stod det 20-11 och först då började Bajen vakna till igen. Med fem minuter kvar hettade det till på allvar då två hemmaspelare och Martin Dolk fick rött samtidigt som Patrik Fahlgren blev utvisad efter en stökig situation. Även om Bajen snyggade till siffrorna något var förlusten en faktum och resultatet skrevs till 25-20.
– Vi behöver hitta tillbaka till vårt spel och på torsdag vill jag att vi ska visa att vi vill göra en bättre match. Alla måste vara där till hundra och det var vi inte idag, säger Erik Larholm.

Målskyttar
AIK: Adam Tumba 5, Jesper Linnéll 5, Troels Vejby Jørgensen 4 (1), Pavle Karacic 3, Mattias Windahl 2, Philip Jonsson 1, Matija Spikic 1.
Hammarby IF: Adam Blanche 4, Adam Norman 4, Andreas Halvarsson 3, Patrik Fahlgren 3 (1), Viktor Ahlstrand 2, Rickard Lönn 1, Kevin Johannson Eggan 1, Erik Borgenhäll 1, Martin Dolk 1.

Utvisingar
AIK: 4×2 min, Troels Vejby Jørgensen rött kort efter tre utvisningar, Pavle Karacic direkt rött kort.
Hammarby IF: 5×2 min, Martin Dolk direkt rött kort.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 1 357.