Adam Norman: ”Vi får jaga hela tiden”

Adam Norman kom in i andra halvlek av derbyt och stod för fyra mål totalt. Tyvärr räckte in det för att hjälpa Bajen till seger utan det blev förlust i måndagens bortaderby.

Varför lyckas ni inte vinna derbyt?
– De har en helt annan energi än vad vi har och det syns redan från början i matchen. Vi får jaga hela tiden och kommer inte riktigt in i det. Vi får också byta spel hela tiden så vi kommer inte in i en bekvämlighet i matchen.

Vad är det som inte funkar i ert spel?
– Vi bara passar runt bollen utan rejäla satsningar. Vi satsar en och en och fastnar istället för att flera spelare i rad kan satsa och ge varandra lägen. Sedan får vi ingen träff bakåt heller och då är det svårt att vinna matcher.

Ni låg under med sex mål i halvtid, vad pratade ni om i omklädningsrummet?
– Vi sa att vi skulle strunta i vilket spel vi spelar; att det handlar om inställningen. Det är där vi förlorar, vi går inte riktigt in för det och därför blir det som det blir. Vi lämnar över ansvaret till varandra nu och då blir det väldigt svårt.

Hur ska ni gå vidare från den här matchen?
– Det handlar om att ta lärdomar från den här matchen och också att börja sikta framåt och inse att vi faktiskt är ett bottenlag nu, vi har inte råd att förlora nu utan vi måste börja vinna. Och det börjar vi med genom att göra bra matcher.