Redbergslid – Hammarby 36-24 (17-13)

Efter en svängig första halvlek fick Bajen en mardrömsstart på andra halvlek. Detta fällde Hammarby helt och siffrorna rann iväg rejält på slutet. Adam Norman blev bästa målskytt med åtta mål. 

Hammarby fick en smakstart på första halvlek och ledde med 2-0 inledningsvis men efter fem minuter hade Redbergslid kvitterat till 3-3. Sedan bjöd spelet i Lisebergshallen på böljande Hawaiihandboll där framför allt försvarsspelet i de båda lagen lämnade mer att önska.
– Vi är alldeles för slarviga samtidigt som vi har svårt att få träff på dem bakåt, säger Bajens tränare Erik Larholm.

Adam Norman, som stod för en stark insats i andra halvlek borta mot AIK, fick nu chans från start och förvaltade den med att göra fyra mål i första, åtta mål totalt i matchen.
– Kul att se att både han och Viktor Ahlstrand klev på! De gjorde en av sina bästa insatser den här säsongen. Men precis som för övriga blev det också många tekniska fel tyvärr.

Hammarby höll jämn steg med hemmalaget fram till slutminuterna av första då Redbergslid drog ifrån till tre måls skillnad i halvtid. Hammarby hade då slarvat en hel del och kastat bort oprovocerade bollar samtidigt som RIK:s målvakt Tobias Thulin hade en superfin kväll i hemmakassen.
– De får springa in några innan halvtid och då sprids en osäkerhet i laget som det sedan blir konsekvenser av, konstaterar Erik larholm.

Inledningen på andra halvlek blev helt matchavgörande. Hammarby radade upp bortkastade bollar och tekniska fel och lyckades endast göra två mål de första tio minuterna. Detta innebar att RIK utökade sin ledning till tio mål och resten av matchen blev en avslagen tillställning.
– Det är en kombination av mycket slarv när vi blir stressade samtidigt som deras målvakt räddar mycket. Det är ingen bra mix. Genom vårt slarv skapar vi många möjligheter för RIK att ställa om. Vi måste vårda bollen bättre, säger Erik Larholm.
– Vi får nu prata ihop oss och bli ännu mer tydliga om vad vi håller på med. Man tenderar inte att göra en massa tekniska fel om man är trygg i sitt spel. Vet man vilka ramar man har brukar det minska så det måste vi titta på.

Målskyttar
Redbergslids IK: Markus Thorbjörn 6, Oskar Ysander 5, Daniel Wester 4, Pontus Mellegård 4 (2), Emil Mellegård 4, Ludvig Högberg 3, August Wiger 3, Tobias Johansson 2, Oliver Wigmark 2, Albin Stenberg 1, Niclas Fingren 1, Emil Hodzic 1.

Hammarby IF: Adam Norman 8, Viktor Ahlstrand 6, Adam Blanche 2, Patrik Fahlgren 2 (2), Tobias Rosengren 2, Martin Dolk 2, Andreas Halvarsson 1, Erik Borgenhäll 1.

Utvisningar
Redbergslids IK: 1×2 min.
Hammarby IF: 3×2 min.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 675.