Handbollsgymnasium

Midsommarkransens Handbollsgymnasium (NIU)

Hammarby Handboll har inlett samarbete med Midsommarkransens gymnasium i syfte att tillsammans stärka och utveckla förutsättningarna maximalt för handbollsspelare att nå sina mål med sitt handbollsutövande.

Hammarby Handbolls har en uttalad målsättning att majoriteten av elitlagets spelare ska komma från egna ungdomsverksamheten eller från Stockholmsregionen. Som en del i detta ser vi det som positivt att vi kan vara med och bidra till att Midsommarkransens handbollsgymnasium har en fortsatt stark utveckling där några av framtidens handbollsspelare går. Flera av instruktörerna på skolan är även anställda i Hammarby Handboll vilket gör att vi på ett genomarbetat sätt kan se till individernas totala handbollsutövande. Flera av eleverna spelar i Hammarbys utvecklingslag vilket gör att planeringen och upplägget för de eleverna blir optimal.

Hammarby Handboll kommer utöver det handbollsmässiga verka för att marknadsföra Midsommarkransens Handbollsgymnasium och sprida informationen via våra olika informationskanaler.

Hammarby Handboll hoppas att just du vill kombinera gymnasiestudier med din satsning på handboll! Givetvis har du som elev fri entré på våra elitmatcher i Eriksdalshallen så att du så ofta som möjligt kan se och uppleva elithandboll på nära håll.

NIU Handbollsgymnasierna är certifierade av Svenska Handbollförbundet. Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) är den formella beteckningen. Ansökan till Midsommarkransens handbollsgymnasium NIU görs via hemsidan för Svenska Handbollförbundet. För att läsa mer om detta, klicka här. Själva ansökan görs via den här länken. Sista ansökningsdatum är 1:a december varje år.