Hammarby IF vs Amo Handboll

vs

Återblicka

En svag första halvlek höll på att förstöra festen för grönvitt. Men efter paus tryckte Bajen gasen i botten mot ett tröttkört Amo och säkrade spel i Handbollsligan kommande säsong.
– Vi har haft motgångar, men stått upp och visat vad vi går för. Jag är jäkligt stolt över det, säger manager Kalle Matsson.

Jakten på den tredje raka segern, kvalspelet mot Amo Handboll avgjordes i bäst av fem matcher började dock på sämsta möjliga sätt för Hammarby. Gästerna från småländska Alstermo tog kommandot och ledde som mest med 6-10. Då hade det gått drygt 19 minuter och Kalle Matsson redan tvingats ta time out.
– Vi har varit lite trögstartade, jag är imponserad av deras (Amos) noggrannhet och hur de jobbat på. Men vi visste att det varit täta matcher och om vi håller uppe tempot så ska vi vinna.

Sagt och gjort. Först tätade Bajen luckan till paussiffrorna 11-12 innan den grönvita maskinen metodiskt började mala ner Amo, som enträget spelade sju mot sex matchen igenom. Gästerna straffades obönhörligen med flera mål i öppen kasse.  Lagom till att den högljudda hemmapubliken tog ton för sista kvarten kontrade Anderas Halvarsson in 21-18 och efter det orkade inte Amo resa sig. Slutsiffrorna skrivs till 31-21 och därmed 3-0 till Bajen i matchserien.
– Vi fick grepp om dem i andra, de gick runt på lite folk och det sliter hårt. Vi trycker på varje anfall och springer, då måste de också springa. Då kommer misstagen och idag tar vi vara på dem.

Ett Hammarby som på förhand siktade på slutspel fick istället kvala sig kvar i Handbollsligan. Manager Matsson erkänner att säsongen varit allt annat än en dans på rosor:
– Det har varit en jobbig säsong, inte mycket har gått vår väg och vi får en olycklig start. Sedan tappar vi självförtroendet och får skador på spelare. Allt har gått emot. Men jag är jävligt stolt över killarna att de inte gnällt eller letat syndabockar, eller gnällt på mig och Magnus. De har knutit näven i byxfickan och visat att de är bra personer. Jag är jäkligt stolt över att träna ett lag som har den inställningen.

Målskyttar
Hammarby IF:
Johan Nilsson 9, Alexander Morsten 7 (1), Nils Pettersson 7, Anders Wik Rydberg 3, Andreas Halvarsson 2, Gunnar Pettersson 2, Jonatan Wenell 1

Alstermo Handboll: Oliver Olsson 9 (2), Simon Nordh 3, Philip Kjellander 2, Erik Karelius 2, Nicklas Andreasson 2, Daniel Steen 1, Viktor Karlsson 1, Joel Wallgren 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 4x2min.
Amo Handboll: 4×2 min

Domare: Jasmin Kliko och Michael Johansson.

Publik: 1 200.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
20 april, 2017 19:00 Kvalmatcher – Herr 2016/17

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1131
Amo Handboll1221