Hammarby vs Alingsås HK

vs

Återblicka

Tafatt, slarvigt och trögt framåt i första halvlek. Efter paus fick ett pånyttfött Bajen perfekt träff i försvaret, Robin Hallberg spikade igen – och  framåt kontrades mål efter mål in på SM-finalisten Alingsås. Två störtsköna pinnar stannade hemma på Söder.

De 1 278 som var på plats i Eriksdalshallen under tisdagskvällen fick se två matcher i en, då första och halvlek var som natt och dag. I första halvlek gjorde Alingsås, ett av Handbollsligans starkaste kontringslag, vad de är bäst på, nämligen kontringar. Även om Bajen bjöd på bra försvarsspel bäddade det grönvita anfallsspelet tyvärr för Alingsås kontringar. Efter dryga kvarten ledde bortalaget med 4-8.
– Vi spelar inte alls med självförtroende i anfalls- och kontringsspelet; vi spelar inte ut och vågar inte, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Även om det, på grund av en hel del grönvit slarv och tekniska fel, kändes som om siffrorna skulle springa iväg rejält låg Bajen ”endast” under med fyra mål i halvtid.
– Vi krigar på som satan bakåt och Robin är bra i mål. Så det är bara fyra mål ner i paus, fast det känns som om vi varit under all kritik. Försvarsspelet var dock jättebra i första halvlek, säger Kalle Matsson.

Och även inledningen av andra halvlek kontrollerades av Alingsås. Men lagom till att Bajenklacken sjöng ”öka takten sista kvarten” hade Hammarby skärpt sitt anfallsspel och gått från 12-16 till 16-17.
– I halvtid sa vi att det inte spelar någon roll vad det står på resultattavlan utan att vi ska spela vårt spel. Vi fortsätter med vårt försvarsspel i andra och helt plötsligt får vi lite betalt för det. Jag tycker att det viktigaste var att vi slappnade av och inte var försiktiga och tveksamma som vi var i första halvlek, säger Kalle Matsson.

Med drygt tio minuter av andra halvlek fick linjespelaren och herrjunioren Adam Blanche chansen för första gången i Eriksdalshallen – och tackade för möjligheten genom att sätta dit 17 lika.
– Det var fantastiskt kul för Adam. Han var med i Tyskland i helgen och har sett bra ut på både träningar och i utvecklingslaget. Idag får han två bollar, gör två mål och är med och avgör matchen. Jag är väldigt glad för hans skull, säger Kalle Matsson.

Två minuter senare tryckte försvarsklippan Andreas Halvarsson in 19-18 vilket fick hela Eriksdalshallen att koka. Med hjälp av publikens stöd kunde Hammarby sedan hålla ifrån Alingsås och till slut vinna med 23-19.
– Den avgörande faktorn idag är att vi bibehåller försvarsspelet och fortsätter löpa i andra halvlek fast vi slänger bort bollar i första. Vi fortsätter springa och ösa på. Sedan är försvarsspelet fantastiskt bra.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 6, Nils Pettersson 4 (1), Martin Dolk 4, Anders Wik-Rydberg 3, Adam Blanche 2, Rickard Lönn 1, Andreas Halvarsson 1, Gunnar Pettersson 1, Johan Nilsson 1.
Alingsås HK:
Felix Claar 7, Andreas Flodman 3, Oscar Bergendahl 3, Tobias Sandberg 2, Andreas Berg 2, Johan Nilsson 1, Niclas Barud 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 2×2 min.
Alingsås HK: 1×2 min.

Domare: Andrej Smajlagic och Sandro Smajlagic.

Publik: 1 278.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
30 januari, 2018 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF723
Alingsås HK1119