Hammarby vs Eskilstuna Guif

vs

Återblicka

Bajen var på väg mot vändning i rivalmötet mot Eskilstuna Guif. Men sista kvarten bommade grönvitt såväl straffar som kontringar och gästerna snodde med sig båda poängen i en kampfylld match.
– Vi är för oskarpa i viktiga lägen och det avgör matchen, säger manager Kalle Matsson.

Efter en trög, ja närmast sömnig, inledning från båda lagen rycker Eskilstuna Guif åt sig en ledning med två bollar innan Hammarby reducerar på straff via Patrik Fahlgren. Gästerna valde att punkta mittnian matchen igenom, vilket inledningsvis får det offensiva hemmaspelet att hacka. Dock lyckas inte Eskilstuna Guif utnyttja detta och lagen följs åt målmässigt, kvarten in lyser 5-5 på tavlan.
– Vi blir lite stressade av att de spelar punkt och att det inte blir den förväntade matchbilden. Men det är jämnt spelmässigt och vi spelar upp oss i slutet av halvleken, säger Kalle Matsson.

Efter ett miniryck, gästerna har tre bollar upp vid några tillfällen före paus jobbar Hammarby in sig rejält och kröner detta med en riktig pärla av Martin Dolk. På uppställt frikast när tiden gått ut lirkar bolltrollen, nästan liggande, in 10-11.
– I paus pratade vi om att inte stressa upp oss som vi gjorde i början. Vi låg under med ett mål och det var ju inte värre än så. Vi ville hitta tillbaka till matchplanen.

”Dolken” inleder andra som han avslutade första – med mål: 11-11 i öppen kasse när gästerna pliktar en utvisning. När Johan Nilsson dundrar in 15-14 i bortre krysset fem minuter in i andra blåser vinden i Bajenseglet. Gästerna vägrar dock att ge slaget förlorat och det är helt jämnt, 18-18, med knappa 20 minuter kvar. Då gör Robin Hallberg en svettig dubbelräddning, vilket ger Bajen att återta ledningen – men tyvärr missas kontringen och Eskilstuna Guif rycker istället åt sig en tvåmålsledning. Hammarby saknar knappast chanser att knappa in målmässigt, men man bränner flera riktigt fina lägen. Fahlgrens straffmiss vid 19-21 dryga tio minuter från slutet var talande.
– Det är en period när de får några bollar upp och vi stressar upp oss igen. Vi tappar skärpan framåt och bommar mycket trots många bra lägen, säger Matsson.

Slutsiffrorna skrivs till 22-25 i gästernas favör i en match där Patrik Fahlgren hade bevakning i nästan 60 minuter. Kalle Matsson anser dock att det snarare gynnade Bajen – men att skärpan saknades:
– På ett sätt är det ju ett beröm åt oss att de känner sig tvingade att göra på detta sättet. Sedan är det upp till oss att kunna utnyttja det bättre, vi skapar ju fler lägen i fem mot fem men lyckas inte sätta bollarna. Det är en match vi kan vinna men tappar skärpan, det kan man bli besviken över.

Nu väntar ny hemmamatch på onsdag, när Lugi kommer på besök. Matsson ser fram emot att snabbt kunna skaka av sig söndagens förlust:
– Vi får se till att göra en bättre totalprestation, försvarsspelet fungerade bra långa stunder idag och i stora drag är vi spelmässigt bra. Det tar vi med oss mot Lugi.

Målskyttar
Hammarby IF:
Martin Dolk 4, Adam Blanche 3, Patrik Fahlgren 3 (2), Johan Nilsson 3, Rickard Lönn 2, Andreas Halvarsson 2, Anders Wik Rydberg 2, Bastien Genty 1, Nils Pettersson 1, Viktor Ahlstrand 1.

Eskilstuna Guif: Robin Andersson Dickfors 6, Fredrik Gustavsson 6 (4), Emil Andersson 5, Daniel Ekman 4, Emil Hansson 4 (2).

Utvisningar
Hammarby IF: 2×2 min.
Eskilstuna Guif:
4×2 min.

Domare: Safia Bennani och Maria Bennani.

Publik: 1 230.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
18 februari, 2018 18:30 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1022
Eskilstuna Guif1125