Hammarby IF vs HIF Karlskrona

vs

Återblicka

Annandagen i Eriksdalshallen bjöd på härligt tryck på läktarna. Och spelarna gjorde sitt på planen – två grönvita pinnar inkasserades trots viss nerv i slutet.

Matchstarten i Eriksdalshallen sköts upp tio minuter för att Bajenpubliken skulle hinna dit från Zinken, där Hammarby Bandy precis hade slagit Tellus i ett hett annandagsderby. När domaren sedan blåste igång matchen var Hammarby på hugg direkt och ledde med 4-1 efter fem minuter och med 9-6 efter första kvarten.
– Jag tycker vi spelar bra under en väldigt lång stund i matchen. Vi är inte felfria på långa vägar men vi gör mycket bra. Vi har bra försvarsspel och anfallsspel i långa perioder, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Under de nästkommande fem minuterna gjorde Bajen sex raka mål och den sekvensen bäddade för en sexmålsledning i halvtid.
– Anfallsspelet är bra idag; vi är tålmodiga och kommer till bra lägen i många anfall, säger Kalle Matsson.

Hammarby fortsatte det fina spelet från första halvlek även i början av andra och efter en kvart hade Bajen utökat ledningen ytterligare till 25-17. Bland de 1 560 som var på plats i Eriksdalshallen var det nog vid det här laget många som trodde att Bajensegern var bärgad men Karlskrona fick ny energi och började knappa in.
– Så länge de spelar 6-mot-6 har vi bra kontroll och de får kämpa hårt från sina mål. Men sedan gick vi ner oss lite i andra halvlek. Jag hade önskat att vi hade varit lite kallare och smartare i några av kontringslägena och satt lite bollar. Men för att vara ärlig så blev det inte jättenära, säger Kalle Matsson.

Närmare än tre bollar upp kom aldrig gästerna och när lagkapten Patrik Fahlgren satte dit bollen i öppen kasse med tre minuter kvar och 29-25 på tavlan var saken klar. Hammarby vann till slut annandagshandbollen med 30-27.
– Det var jätteroligt att det var så mycket folk på plats. Man är så inne i matchen och fokusera på att vinna den så man hinner inte riktigt njuta av stämningen under matchen. Så det ska bli kul att titta på den i efterhand. Jag hoppas det är så här i fler matcher.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 6 (2), Rickard Lönn 5, Martin Dolk 5, Bastien Genty 3, Nils Pettersson 3, Johan Nilsson 3, Hannes Nyström 2, Andreas Halvarsson 1, Anders Wik-Rydberg 1, Erik Borgenhäll 1.
HIF Karlskrona: Hampus Olsson 11 (5), Gustaf Hallén 4, Linus Fernebrand 2, Nicklas Grundsten 2, Lars Møller-Madsen 2, Jakob Nygren 2, Tobias Nordahl 2, Carl Ekberg 1, Hampus Dahlgren 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 4×2 min.
HIF Karlskrona: 4×2 min.

Domare: Emil Blanck och Johan Larsson.

Publik: 1 560.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
26 december, 2017 18:10 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1630
HIF Karlskrona1027