Hammarby vs HK Malmö

vs

Återblicka

Hammarby höll jämna steg med topplaget HK Malmö i första halvlek. Efter paus ledde lagkapten Patrik Fahlgren, som gjorde nio baljor totalt, sina mannar i full fart vilket bidrog till vårsäsongens tredje raka seger – och två nya, grönvita poäng.

Rickard Lönn, som ville passera 1000 mål totalt i Handbollsligan i kväll, stökade av sitt jubileum redan i början av matchen: Han gjorde tre av Bajens fyra inledande mål. Precis som väntat blev det en tuff och fysisk inledning, men det var kanske inte lika väntat att Hammarby skulle hålla jämn fart med Malmö. Efter knappt tio minuter ledde Bajen med 6-5, men glädjen blev kortvarig. Efter dryga kvarten hade Malmö kvitterat och gått om till 7-9.
– Viktor Ahlstrand och Erik Borgenhäll kommer då in och får spela mycket framåt och gör det jättebra, båda gör också mål. Det gör att vi hänger kvar och går till paus med lika. Det är en viktig period för oss för då fick till exempel Patrik Falhgren vila. Sedan när det ska avgöras i slutet av matchen är ’Falle’ hur bra som helst. Han hade antagligen inte varit så pigg om han inte hade fått vila där i början, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby går till paus med 14 -14 och en stor dos självförtroende.
– Det kändes bra, för vår försvarsspel blev bättre och bättre. Vi hade kontroll och det kändes att det fanns en bra möjlighet. Sedan går vi ut i andra halvlek och fortsätter att kämpa på, säger Kalle Matsson.

De drygt tusen personerna som tagit sig till Eriksdalshallen fick efter pausvilans ungdomsparad på innerplan njuta av ett aggressivt försvarsspel och effektivt anfallsspel i andra halvlek. Efter fem minuter ledde Bajen med två och med tio minuter kvar av matchen hade de grönvita fortfarande en tvåmålsledning. Då klev lagkapten Patrik Fahlgren in och bjöd på stor show genom att göra fem mål på fem minuter.
– Det är många som gör bra insatser och bidrar. När det är viktigt kliver ’Falle’ fram men det är lika viktigt att andra gör grejer innan så att de tar oss till det läget. Det finns hur mycket som helst att plocka som var bra idag, så det är superkul, säger Kalle Matsson.

Patrik Fahlgren drog sedan på sig sin tredje utvisning och därmed rött kort, vilket innebar att han fick se avslutningen på läktaren. Men då var redan segern i hamn och Hammarby kunde till slut vinna med 31-26
– Vi vinner för att det är väldigt många som är med och bidrar och gör bra prestationer. Och är det många som gör bra prestationer så blir det sammantaget en bra match, säger Kalle Matsson.

Målskyttar
Hammarby IF:
Patrik Fahlgren 9 (3), Rickard Lönn 5, Anders Wik-Rydberg 4, Adam Blanche 3, Nils Pettersson 2, Johan Nilsson 2, Viktor Ahlstrand 2, Erik Borgenhäll 2, Bastien Genty 1, Martin Dolk 1.
HK Malmö: Fredrik Petersen 7 (4), Jim Andersson 5, Fredrik Lindahl 3, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 3, Binai Aziz 2, Anton Blickhammar 2, Linus Persson 1.

Utvisningar
Hammarby IF
: 4×2 min, Patrik Fahlgren rött kort efter tre utvisningar.
HK Malmö: 3×2 min.

Domare: Jasmin Kliko och Rickard Canbro.

Publik: 1 012.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
5 februari, 2018 18:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1431
HK Malmö1426