Hammarby IF vs IFK Skövde

vs

Återblicka

I en premiärmatch som svängde mycket var det till slut den grönvita målvaktsdebutanten Fabian Norsten som hjälpte till att säkra den första Bajensegern för säsongen! 

Den röststarka Bajenpubliken, som räknades till 978, fick se ett starkt Hammarby i säsongspremiärens inledning. Efter tio minuter ledde Bajen mot Skövde med 6-3, efter bland annat tre mål av Anders Wik-Rydberg. Bortalaget vaknade dock till liv strax därefter och gick snart ikapp och förbi.
– I första halvlek skulle jag ha bytt Anders och Patrik tidigare, de blev lite för trötta. Det blev snurr när jag bytte in Viktor Ahlstrand och Erik Borgenhäll sedan. Vi hade bra lägen i 6-5-spel men får inte till det i första halvlek. Men vi höll tron på oss hela vägen, även när det var tungt. Det gjorde att det aldrig blev för stort avstånd, säger Hammarbys tränare Erik Larholm.

För Hammarby lyckades komma ikapp i slutet på första halvlek och de båda lagen gick till halvtidsvila med 12-12. I början av andra halvlek var det Skövde som hade samlat på sig mest energi i omklädningsrummet och bortalaget tog ledningen med 14-17 fem minuter in. Då släpptes Hammarbys målvaktsdebutant Fabian Norsten in och radade upp räddning på räddning.
– Anton Hellberg var inte dålig idag, men vi kände att det var godkänt spel och att vi behövde mer och ville då testa Fabian. Jag ser på vårt målvaktsspel precis som det var idag. Anton var lite sämre i andra halvlek, utan att vara dålig, och tror jag att Fabrian kommer att bli en sådan spelare som kommer att hoppa in. Han är ju bra och är en lite annorlunda målvakt, säger Erik Larholm.

När kvarten återstod dundrade Andreas Halvarsson in 19-19 efter räddning av Fabian Norsten. Med fem minuter kvar av matchen stod det 24-23. Skövde hade kvitteringschans i slutet av matchen men då stod Fabian Norsten åter för flera finfina räddningar vilket innebar att Hammarby premiärvann med 28-25!
– Vi är så här bra som vi är idag och jag tycker att vi har lite till att ta ut så det känns jätteskönt, säger Erik Larholm.

Målskyttar:
Hammarby IF:
Andreas Halvarsson 7, Patrik Fahlgren 5 (1), Anders Wik-Rydberg 4, Adam Blanche 2, Rickard Lönn 3, Adam Norman 2, Erik Borgenhäll 2, Tobias Rosengren 1, Gunnar Pettersson 1, Viktor Ahlstrand 1.
IFK Skövde: Rasmus Wremer 7 (4), Matias Helt Jepsen 6, Christopher Hedberg 4 (1), Richard Hanisch 3, Axel Franzén 3, Adam Samuelsson 1, Kristian Svensson 1, Casper Ebbesen 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
IFK Skövde: 3×2 min.

Domare: Markus Winberg och Michael Johansson.

Publik: 978.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
7 september, 2018 19:00 Handbollsligan - Herr 2018/19

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1228
IFK Skövde1225