Hammarby vs IK Sävehof

vs

Återblicka

Bajen hade precis vänt underläge hemma mot stjärnlaget Sävehof och ledde med två bollar. Då åkte försvarskuggen Andreas Halvarsson på en otäck axelskada, vilket gav gästerna chansen att vända matchen till seger.
– Sävehof var ändå klart bättre än oss idag, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Bortalaget tog tag i taktpinnen inledningsvis och ledde med 4-1 efter knappt fem minuter. Bajen jobbade sig dock sakta men säkert in i matchen och fick ordning på försvarsspelet, mycket tack vare ett aggressivt spel av Andreas Halvarsson. Och efter dryga kvarten var det istället Hammarby som var två bollar. Därför var var olyckligt att Andreas Halvarsson skadade axeln och fick bäras ut på bår i samma veva.
– Det är klart att hans skada störde oss och vi får en rätt olycklig avslutning på första halvlek. Men hans skada kan vi inte påverka och vi måste kunna hantera situationen som ett lag. Nu får vi bara hoppas att det går så bra som möjligt för ”Halvar”, säger Kalle Matsson.

IK Sävehof  både kvitterade och gick förbi målmässigt, medan Hammarby hade svårt att få hål på bortalaget. I halvtid stod det 13-18 till Sävehof.
– Det var olyckligt många mål i paus. Men det är en del av spelet att sätta dit lägena och rädda deras skott när de får lite sämre lägen. Och på just de detaljerna var vi inte exemplariska på idag. Tar vi bort det så speglar kanske inte siffrorna matchen, det är ju en del av spelet.

Även om Hammarby startade piggt i andra halvlek höll Sävehof de grönvita på behörigt avstånd och det blev aldrig särskilt spännande. När domaren blåste av hade siffrorna runnit iväg till 25-34.
– Vi ställs på olika prov mot olika lag. Idag hängde vi inte riktigt med i deras långa anfall. Jag tycker ändå vi försöker och Sävehof är ett riktigt bra lag. De gör väldigt många bra grejer under matchen. Ska vi hota de bästa lagen och spela bra måste vi vara superskarpa och det var vi inte idag.

Det är ännu oklart hur pass allvarlig Andreas Halvarssons skada är, men han röntgades under onsdagskvällen.

Målskyttar
Hammarby IF: Nils Pettersson 7 (2), Patrik Fahlgren 5 (1), Gunnar Pettersson 4, Rickard Lönn 3, Anders Wik Rydberg 3, Andreas Halvarsson 1, Bastien Genty 1, Martin Dolk 1.
IK Sävehof:
William Bogojevic 8 (3), Johan Jakobsson 6, Johan Fagerlund 4 (1), Gzim Salihi 4, Vetle Eck Aga 3, Sebastian Karlsson 3 (2), Jonathan Edvardsson 2, Henrik Johansson, Oskar Sunnefeldt, Jonas Larholm, Viktor Ottosson.

Utvisningar
Hammarby IF: 3×2 min.
IK Sävehof: 5×2 min.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Publik: 926.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
4 oktober, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1325
IK Sävehof1834